Studentska praksa u 70 kragujevačkih preduzeća

Studentska praksa u 70 kragujevačkih preduzeća

Srbija -
Kako na fakultetima stiču uglavnom teorijska znanja, cilj ovog projekta jeste da se studenti upoznaju s poslom kojim će se baviti kada završe studije i da steknu neka praktična znanja u struci, rekao načelnik Gradske uprave za privredu Zoran Kuzmanović

KRAGUJEVAC - Više od 150 studenata završnih godina na fakultetima u Kragujevcu pohađaće stručnu praksu u oko 70 javnih i privatnih preduzeća i u lokalnoj samoupravi u tom gradu.

Projekat "Praksa za studente" sprovodiće se od 27. avgusta do kraja ove godine u organizaciji gradske uprave, Biznis start up centra i Udruženja mladih menadžera sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Načelnik Gradske uprave za privredu Zoran Kuzmanović rekao je da će praksa trajati tri nedelje, odnosno najmanje po četiri sata svakog radnog dana, a studenti će imati i svoje mentore.

"Kako na fakultetima stiču uglavnom teorijska znanja, cilj ovog projekta jeste da se studenti upoznaju s poslom kojim će se baviti kada završe studije i da steknu neka praktična znanja u struci", rekao je Kuzmanović.

On je dodao da je ove godine interesovanje i studenata i firmi koje će primiti studente na praksi bilo iznad očekivanja.Prijavilo se više od 250 studenata završnih godina studija, a u odnosu na 2010. godinu, kada je prvi put realizovan takav program u Kragujevcu, broj prijavljenih firmi dvostruko je veći.

Među prijavljenima najviše je studenata ekonomije i Filološko-umetničkog fakulteta, ali će u firmama volontirati i budući pravnici, glumci i producenti, arhitekte, inženjeri građevine i mašinstva, istoričari, arheolozi i turizmolozi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track