MEŠTANI SELA NA ZLATIBORU SA STREPNJOM GLEDAJU U VATRU: Jutros je sve bilo belo od dima, nije se video ni prst pred okom
Foto: RINA

vatra buknula sinoć

MEŠTANI SELA NA ZLATIBORU SA STREPNJOM GLEDAJU U VATRU: Jutros je sve bilo belo od dima, nije se video ni prst pred okom

Srbija -

Meštani sela Ćirovići na Zlatiboru sa strepnjom gledaju u šumu koja gori pred njihovim očima, ali i u nebo jer smatraju da samo kiša može biti njihov spas.

"Počelo je da gori noćas, jutros kada smo ustali ovde se ništa nije videlo od dima. Sve je bilo belo, niste mogli da otvorite oči. Gori dosta hektara borove šume, duva izuzetno jak vetar i to je najveći problem. Najavili su kišu i to nas može spasiti inače ako vetar nastavi, uplašeni smo i za naše kuće", kažu meštani sela Ćirovići.

Na terenu je pet vatrogasnih vozila i više od 20 vatrogasaca. Očekuje se da stigne pojačanje u ljudstvu kako bi požar na Zlatiboru što pre bio stavljen pod kontrolu.

"Građevinskim mašinama probili smo šumske puteve kako bi vatrogasci mogli da priđu do žarišta. Za sada je situacija pod kontrolom, činimo sve da se vatra lokalizuje a požar ne proširi. Za sada nema opasnosti da će plamen doći do obližnjih kuća", izjavio je Saša Cicvarić načelnik Sektora za vanredne situacije u Užicu.

Na teren su pristigli i helikopteri MUP-a Srbije koji su i prethodnih dana učestvovali u gašenju požara u Novoj Varoši.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track