MUP SAOPŠTIO: Požari na Zlatiboru i Tari konačno stavljeni pod kontrolu!
Foto: RINA

dobra vest

MUP SAOPŠTIO: Požari na Zlatiboru i Tari konačno stavljeni pod kontrolu!

Srbija -

BEOGRAD - Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije, nakon celodnevne borbe sa požarima na otvorenom prostoru, stavili su pod kontrolu požare na Zlatiboru i Tari, saopšteno je danas iz MUP.

"Požari koji su izbili jutros na području opštine Čajetina, u atarima sela Mušvete i Кriva Reka, stavljeni su pod kontrolu i okruženi su sa 55 vatrogasaca-spasilaca vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Čačka, Zrenjanina, Beograda, Novog Sada, Užica i Niša, sa 20 vozila, teškom mehanizacijom, kao i 20 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je i požar na Tari u mestu Zaovine "pod kontrolom", kao i da na njegovom sprečavanju i lokalizaciji intezivno radi 31 vatrogasac-spasilac iz Užica, Pirota, Кruševca, Valjeva, Šapca i Pančeva sa 12 vozila, kao i po deset pripadnika Nacionalnog parka Tara, i dobrovoljnih vatrogasnih društava.

"Trenutno na lokalizaciji požara na vrhu Brijač na planini Murtenica radi 82 vatrogasca-spasioca iz deset organizacionih jedinica sa 28 vozila, kako bi zaštitili ljudske živote, životnu sredinu i materijalna dobra", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track