KORONA SE OPIRE U MAČVANSKOM OKRUGU: Najviše obolelih u Šapcu
Foto: Ana Paunković

zavod za javno zdravlje šabac

KORONA SE OPIRE U MAČVANSKOM OKRUGU: Najviše obolelih u Šapcu

Srbija -

Izgleda da se korona još uvek ne predaje nego kao da nastoji da krene u blagu ofanzivu na području Mačvanskog okruga, ali je ohrabrujuće što su od osam lokalnih samouprava juče samo dve imale nove slučajeve.

U utorak su u okrugu bila četiri novopozitivna, narednog dana devet, a juče petnaest. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje Šabac ih je u četvrtak imao osam, a Loznica sedam dok ostalih šest opština nije imalo novopozitivne. Trenutno je ravno sto obolelih, osam više nego u prethodnom izveštaju, više od polovina ih je u Šapcu, s tim što od srede nema više opštine bez onih koji se leče od kovida. Najveći grad okruga ima 53 obolelih, Loznica 26, Mali Zvornik deset, Bogatić četiri, Krupanj tri, Ljubovija dva, a po jednog Koceljeva i Vladimirci. Na današnji dan u okrugu je 119.231 osoba primila obe doze vakcine, a 8.873 samo prvu.

U zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" stoji da su u Trijažnom centru pregledana 33 lica, od kojih se 24 javilo na prvi pregled sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, infektologu su upućena četiri pacijenta.

U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano je šesnaest pacijenata, a za devet je to bio prvi dolazak tim povodom. Ohrabruje što Služba za radiološku dijagnostiku od dvanaest pacijenta primljenih pod sumnjom na kovid nije otkrila nijednu novu pneumoniju i što je jedan kovid pacijent manje na bolničkom lečenju pa ih je trenutno devet u Opštoj bolnici.

(Kurir.rs/T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track