KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Još 26 novozaraženih, najviše u jednom danu od početka meseca
Foto: T. ilić

epidemiološka situacija

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Još 26 novozaraženih, najviše u jednom danu od početka meseca

Srbija -

Prvoga dana ove sedmice na području Mačvanskog okruga potvrđeno je 26 pozitivnih uzoraka na kovid-19, najviše u jednom danu od početka meseca.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje ponovo su dvocifreni Šabac sa dvanaest i Loznica sa deset pozitivnih dok je u ostalih šest opština bolja situacija. Dva novozaražena ima Bogatić po jednoga Mali Zvornik i Ljubovija dok ih nemaju Vladimirci, Koceljeva i Krupanj.

Nastavljeno je povećanje broja obolelih i sada ih je 142, dvadeset jedan više nego u prethodnom izveštaju. Šabac je stigao do 66 osoba koje boluju od kovida, prati ga Loznica sa 52 dok nijedna od šest opština nije dvocifrena, ali u svakoj ima obolelih. Mali Zvornik ima devet bolesnih od korone, Bogatić osam, Krupanj tri, Vladimirci dva, a po jednoga Koceljeva i Ljubovija.

U Loznici je broj kovid pacijenat na bolničkom lečenju ostao na četrnaest, dok Služba za radiološku dijagnostiku primila devetnaest pacijenata i na snimcima otkrila četiri pneumonije. U Trijaznom centru za febrilna stanja i respiratorne infekcije Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ pregledano je 50 osoba, a više od polovine, njih 27 javilo se na prvi pregled sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju.

Infektologu je upućeno devet pacijenata, a u ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano 26 pacijenta s tim da je tačno polovina prvi put došla kod lekara zbog sumnje na koronu.

Na prisustvo virusa podsećaju samo izveštaji iz zdravstvenih ustanova i slučajevi poznanika koji su ’’zakačili’’ virus ovde, ili su ga, ne znajući, doneli sa godišnjih odmora jer se osnovne epidemiološke mere sve manje poštuju.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja