TRAJAL INVESTIRA U NOVE OBJEKTE I PROIZVODNE PROGRAME: Otvara se fabrika livenih eksploziva Obilićevo na Jasikovcu
Foto: Kurir/Ž.M.

ugovoreni izvoz u milionskim iznosima

TRAJAL INVESTIRA U NOVE OBJEKTE I PROIZVODNE PROGRAME: Otvara se fabrika livenih eksploziva Obilićevo na Jasikovcu

Srbija -

Korporacija Trajal intenzivno radi na modernizaciji proizvodnih kapaciteta i tehnologija.

Najnoviji potez je otvaranje Fabrike livenih eksploziva “Obilićevo” na Jasikovcu, koja ima ugovoreni izvoz u milionskim iznosima evropskih novčanica.

-Fabrika je jedinstvena u ovom delu Evrope, među pet je u svetu, opremljena je najmodernijom tehnologijom, a zaposliće 40 radnika. Povodom 650 godina grada Kruševca i 132 godine od osnivanja naše kompanije realizovana je ova značajna investicija. Fabriku smo otvorili najvećim delom zahvaljujući Ministarstvu privrede i našim poslovnim partnerima, uz njihovu pomoć uspeli smo da pokažemo da simbioza srpskog znanja može da dovede do najnaprednijih svetskih tehnologija, kaže Miloš Nenezić - kaže generalni direktor “Trajal korporacije”.

Miloš Nenezić
foto: Kurir/Ž.M.

Ova investicija je vrlo važna ne samo za Trajal, već i za kompletnu srpsku odbrambenu industriju.

– Vojska Srbije je oduševljena našim programom i daje nam signale da će fabrika kompozitnih i raketnih goriva biti u njihovom fokusu. U ovoj fabrici nastavljamo da radimo amonijum – perhlorat, sirovinu koja je izuzetno bitna za Srbiju, i litijum -perhlorat, i time je “Trajal” definitivno ušao u sam vrh odbrambene industrije Srbije, ističe čelnik najvažnije kompanije u Rasinskom okrugu.

Trajal je, zahvaljujući Ministarstvu privrede i svojim poslovnim partnerima, realizovao ovu značajnu investiciju, ali još uvek nije kompletirana. Realno je očekivati podršku Ministarstva finansija, jer je ovo projekat od vitalnoig nacionalnog interesa.

Fabrika “Obilićevo” je projektovana po najvišim svetskim standardima kvaliteta, u njoj je instalirana moderna oprema i tehnologija najnovije generacije. Takođe, omogućeno je daljinsko praćenje procesa proizvodnje, potpuna bezbednost radnika i zaštita životne i radne sredine.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track