03:15

ČAČANIN ČAČKA ZMIJURINU: Mileta uhvatio poskoka golim rukama (KURIR TV)

uhvatio ga za vrat i odneo do reke

ČAČANIN ČAČKA ZMIJURINU: Mnogi ne bi ni štapom, a privatni detektiv Mileta uhvatio poskoka golim rukama! (VIDEO)

Srbija -

ČAČAK - Čačanin Mileta Petrović, uhvatio je jutros poskoka golim rukama.

Otrovnicu dužine 65 do 70 cm je našao u dvorištu svoje vikendice u selu Koštunići, kod Gornjeg Milanovca.

Mileta je na svom FB profilu objavio snimak kako treba postupati sa zaštićenim vrstama zmija, ali vam ne preporučujemo da ih sami hvatate!

- Morao sam da je udaljim iz dvorišta zbog bezbednosti dece. Jutros kada sam izašao iz vikendice zatekao sam je ispred, gde gmizavaca te vrste na ovoj lokaciji inače nema. Pretpostavljam da su poskoka velike vrućine naterale da se iz kamenjara spusti do mesta gde ima vode. Na tim lokacijama one love žabe - izjavio je za Mileta Petrović, privatni detektiv, po obrazovanju diplomirani pravnik.

Kao što se vidi na njegovim snimcima, on je poskoka rukom uhvatio za vrat i odneo ga do reke. Nakon edukativne poruke u kojoj kaže da su zmije zaštićena vrsta, vratio ga je u reku. Mileta kaže da je nakon toga, svako nastavio svojim putem.

03:15

ČAČANIN ČAČKA ZMIJURINU: Mileta uhvatio poskoka golim rukama (KURIR TV)

Poskok je inače jedna od najotrovnijih zmija i njihov ujed može da bude fatalan. Poskok se osim po travnjacima i vodi može sresti i da visi repom zakačen za grane drveća. Na ovu pojavu naročito treba da obrate planinari koji se tokom letnje žege penju uz litice planina.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja