ZA SEDAM DANA 169 POZITIVNIH: Korona brojke rastu u Mačvanskom okrugu
Foto: T.Ilić

epidemija korona virusa

ZA SEDAM DANA 169 POZITIVNIH: Korona brojke rastu u Mačvanskom okrugu

Srbija -

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje od 9. do 15. avgusta u Mačvanskom okrugu potvrđeno je 169 pozitivnih uzoraka na kovid-19, 95 više nego u prethodnom sedmičnom izveštaju.

Nastavljeno je i povećanje broja obolelih, više ih je za četrdeset, pa trenutno u okrugu 244 osobe boluju od kovida. Minule sedmice najviše pozitivnih imala je Loznica (70), prati je Šabac sa 62, dvocifreni su bili Krupanj sa jedanaest i Bogatić sa deset pozitivnih dok ih je po šest bilo u Malom Zvorniku i Ljuboviji, tri u Koceljevi i jedan Vladimircima. Tokom vikenda Loznica je imala 23 pozitivna, Šabac 22, Ljubovija dva i Krupanj jednog dok ih nije bilo u ostale četiri opštine. Loznica je po broju obolelih preuzela vođstvo i ima ih trenutno 99, sledi Šabac sa 94 dok ih ostali imaju po manje od petnaest. U Krupnju boluje četrnaest osoba, Bogatiću trinaest, Malom Zvorniku jedanaest, Ljuboviji šest, Koceljevi pet, a Vladimircima dve.

Prema podacima iz zajedničkog izveštaja lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ sve više je posla za lekare u Trijažnom centru gde je tokom vikenda obavljeno 186 pregleda pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, 58 više nego prethodnoga. Od toga se 96 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Infektologu je poslato 27 pacijenata na dodatni pregled, a u ambulanti Infektivnog odeljenja obavljeno je ukupno 59 pregleda, trinaest više nego vikend pre, osoba sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju od čega je njih 33 došlo iz tog razloga na prvi pregled. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 93 pacijenta, 37 više nego vikend pre i dijagnostikovala je trinaest novih pneumonija dok je prethodnog vikenda potvrđena samo jedna.

Ono što je dobro jeste da je broj kovid pacijenata ostao nepromenjen od kraja prošle sedmice pa ih je i danas jedanaest na bolničkom lečenju.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track