729 BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA ZA VIKEND: Vranjanci brinu o zdravlju
Foto: Kurir/T.S.

značajno veći broj

729 BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA ZA VIKEND: Vranjanci brinu o zdravlju

Srbija -

Ukupno 729 pregleda urađeno je u Zdravstvenom centru Vranje u akciji besplatnih preventivnih pregleda prethodnog vikenda, saopšteno je iz ove ustanove. Interesovanje građana daleko veće nego prethodnog vikenda.

Zdravstveni centar Vranje je drugog vikenda zaredom prema instrukcijama Ministarstva zdravlja organizovao akciju besplatnih preventivnih pregleda u subotu i nedelju, 14. i 15. avgusta. Javilo se dosta zainteresovanih građana koji su mogli da urade niz specijalističkih pregleda, bez obzira na to da li imaju zdravstveno osiguranje i knjižicu.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

U akciji besplatnih preventivnih pregleda ukupno je ovog vikenda obavljeno 729 pregleda, znatno više nego prethodnog kada je obavljen 501 pregled. U Domu zdravlja, ukupno je zabeleženo 396 pregleda, u subotu, 14. avgusta, 243, a u nedelju 153.

U Opštoj bolnici prvog dana vikenda bila su 133, a u nedelju 200 pregleda, ukupno 333.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

U Opštoj bolnici oba dana obavljena su 333 pregleda, u Domu zdravlja 396. Najveće interesovanje Vranjanci su pokazali za laboratorijske analize, obavljene su 103 analize u Domu zdravlja.

Najveći broj pregleda u bolnici urađen je u Službi radologije oba dana 86, zatim na ORL 67, na Internom 50 i Očnom odeljenju 47, na Urologiji 26, a na Hirurgiji 23.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

Osim laboratorijskih pregleda veliko interesovanje je bilo i za preventivne preglede u Centru za prevenciju Doma zdravlja 53, i u Dispanzeru za žene 50, dok je na Ginekologiji u Bolnici pregledano 13 žena.

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije nastavlja sa aktivnostima koje za cilj imaju promociju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja, napominju iz Zdravstvenog centra Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja