PRIPREME SE PRIVODE KRAJU: Lozničke škole spremne za nastavu
Foto: Kurir/T.I.

stiže 1. septembar

PRIPREME SE PRIVODE KRAJU: Lozničke škole spremne za nastavu

Srbija -

Prvi septembar i početak nove školske godine sve lozničke osnovne i srednje škole dočekaće spremne. To je posle današnjeg sastanka Aktiva direktora svih lozničkih škola održanog u OŠ "Jovan Cvijić" rekao pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić.

Prema njegovim rečima raspust se koristi za obavljanje neophodnih radova na školskim objektima pa su na matičnim školama i njihovim izdvojenim odeljenjima urađeni mnogi poslovi. Neki objekti su rekonstruisani, u nekim školama rekonstruisani su krovovi, urađene fasadna stolarija, fasade i slično tako da je ove godine u kapitalno sređivanje škola utrošeno oko 26 miliona dinara.

Loznica, đaci, škola, učenici
foto: Kurir/T.I.

- Učenicima i njihovim roditeljima poručujem da je, što se tiče škola, sve spremno za početak nove nastavne godine. Zvanično se još ne zna kakav će biti model nastave od prvog septembra, ali prema informacijama iz resornog ministarstva postoji verovatnoća da će po lokalnim samoupravama u zavisnosti od epidemijske situacije biti i različiti modeli. Tamo gde ona bude povoljna nastava će biti redovna, sa časovima od po 45 minuta. Loznica ima relativno dobru epidemiološku situaciju i nadamo se da će se ona i popraviti kako bismo imali redovnu nastavu – kazao je on.

Ljubinko Đokić
foto: Kurir/T.I.

Na sastanku direktora razgovarano je i o pripremi projektne dokumentacije kada je u pitanju kapitalno sređivanje škola za narednu godinu jer uskoro sledi priprema budžeta za 2022. tako da škole koje žele nešto da rade već sada moraju pripremati projekte.

Do prvog školskog zvona ostalo je još jedanaest dana. Hoće li svi ići u školu zajedno, pratiti nastavu onlajn još uvek se ne zna, ali se zna da će od prvog septembra Loznica imati 686 đaka prvaka, 46 više nego na početku minule školske godine.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track