U MAČVANSKOM OKRUGU ZA 7 DANA SKORO 300 POZITIVNIH: Najviše u Šapcu i Loznici
Foto: T.Ilić

epidemija korona virusa

U MAČVANSKOM OKRUGU ZA 7 DANA SKORO 300 POZITIVNIH: Najviše u Šapcu i Loznici

Srbija -

Koronavirus evidentno ne odustaje i ne posustaje u Mačvanskom okrugu.

Prošle sedmice, od 16. do 22. avgusta, prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje potvrđen je ukupno 291 pozitivni uzorak na kovid-19, 122 više nego sedmicu pre, a najviše u Šapcu 115 i Loznici 103. Dvocifreni su bili Bogatić sa 27 pozitivnih, Krupanj i Koceljeva po dvanaest, Ljubovija 11, Vladimirci sedam i četiri Mali Zvornik. Minulog vikenda najviše ih je bilo u Loznici (28) i Šapcu (27), Bogatić je imao deset novopozitivnih, po dva Vladimirci, Koceljeva, Ljubovija i Krupanj, a nije ih bilo u Malom Zvorniku.

U okrugu je nastavljen rast broja obolelih, uvećan je za 51 bolesnog, i trenutno je 460 takvih u okrugu. Šabac opet ima najviše obolelih, njih 181, sledi Loznica sa 173, Bogatić 36, Krupanj 21, Ljubovija 17, Koceljeva 15, Mali Zvornik devet i Vladimirci osam.

Prema zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ proteklog vikenda u Trijažnom centru pregledano je 208 osoba, 22 više nego prošlog, pri čemu su se 83 javile prvi put zbog simtoma moguće kovid infekcije dok su ostale imale kontrole, a infektologu su upućena 33 pacijenta.

U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano je 67 pacijenata, a nešto više od polovine, njih 35 se prvi put javilo na pregled. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 114 pacijenata, dvadeset i jednog više nego prethodnog vikenda, a otkriveno je dvanaest novih pneumonija. Trenutno se na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici Loznica nalazi sedamnaest kovid pacijeneta, dva više nego u petak.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja