KURIR TELEVIZIJA

ZATVORENICI SLIKARI: Mnogi nemaju ni dan škole, a pokazuju IZUZETAN talenat! Čak i majstori slikarstva daju visoke ocene

Srbija -

Prethodnog vikenda održana je 26. slikarska kolonija “Elan” u okviru koje je 19. put organizovana i Likovna kolonija osuđenih lica koja su u zatvorima širom Srbije.

zatvorenici, slikari
foto: Kurir televizija

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo pravde Republike Srbije-Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, a idejni tvorac i organizator je Kaznenopopravni zavod u Somboru.

Tokom tri dana održane su radioneice, izložbe, edukativni programi u kojima je učestvovalo 28 umetnika i 15 osuđenih osona iz 12 zatvora širom Srbije.

zatvorenici, slikari
foto: Kurir televizija

Na ovoj slikarskoj koloniji ukupno je do sada nastalo oko 1.500 dela, a mnoga od njih nalaze se po kancelarijama i porstorima gde zatvorenici borave, kao i u prostorijama Ministarstva pravde.

Kolonija je zamišljena kao susret umetnika i zatvorenih lica koja imaju sklonosti prema ovoj vrsti umetnosti.

zatvorenici, slikari
foto: Kurir televizija

- Ja sam talenat od boga dat, nemam ni dan škole, niti pročitanu ijednu knjigu. Mnoge stvari koje sam prikazao na svojim slikama čak su pohvalili i vrhunski majstori slikarstva, što meni mnogo znači. Sigurno ću da slikam i dalje - kaže jedan od učesnika.

zatvorenici, slikari
foto: Kurir televizija

Umetnici su ovu likovnu koloniju ocenili kao veoma korisnu.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:24

LOVAČKO UDRUŽENJE MINIĆEVO: Okuplja zaljubljenike u prirodu više od jednog veka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track