NE SMEMO DOZVOLITI DA NAS DEZINFORMACIJE SKUPO KOŠTAJU Crveni krst Vranje održao prezentaciju: Vakcinacija, istine i zablude
Foto: T.S.

za javnost

NE SMEMO DOZVOLITI DA NAS DEZINFORMACIJE SKUPO KOŠTAJU Crveni krst Vranje održao prezentaciju: Vakcinacija, istine i zablude

Srbija -

U prostorijama Crvenog krsta u Vranju održana je prezentacija „Vakcinacija,istine i zablude“. Prezentacija je namenjena široj javnosti o istraživanju vakcina protiv virusa korona i govori o prednostima i zabludama kada je reč o imunizaciji. Usmerena je na mlađe osobe, koje uglavnom imaju predrasude i zablude o vakcini.

Očigledno je da se korona vraća u mlađoj populaciji, da je vakcinacija ključ pobede nad koronavirusom i da tu jednostavno nema kalkulacije, kad je u pitanju zdravlje ljudi, rečeno je na prezentaciji.

Vranje
foto: T.S.

Prezentaciji je prisustvovao i dr Mladen Kostić, predsednik Upravnog odbora Crvenog krsta u Vranju. Doktor Kostić je tokom pandemije virusa korona bio angažovan u kovid sistemu. On ističe da se radi o edukativnom predavanju.

"To je bilo edukativno predavanje za mlade volontere da se ukaže naznačaj vakcinacije protiv kovida 19. Mi iz Crvenog krsta apelujemo da se mladi vakcinišu odnosno što veći broj stanovnika koji se nije vakcinisao da se vakciniše u narednom periodu. Posebno apelujemo na mlade ljude pošto se očigledno korona vraća u mlađoj populaciji da nema nikakvog straha i bojazni od primljenih vakcina koje su bezopasne. Cilj edukacije je da se apeluje na mlade da se vakcinišu da poštuju mere da poštuju distancu, da nose maske u zatvorenom prostoru, " naglašava u izjavi za Kurir doktor Mladen Kostić, specijalista otorinolaringologije.

Koordinator Zdravstvenog centra za masovnu imunizaciju stanovništa dr Nikola Trajković govorio je o tome zašto je važno da se mlađa populacija vakciniše protiv virusa korona, o stvaranju vakcine, kao i o tome da li je ona bezbedna i da li može izazvati sterilitet kod mladih osoba.

Vranje
foto: T.S.

"To je u suštini prezentacija u vezi ovih zabluda koje postoje na internetu. Veliki broj informacija, dostupnost mladim ljudima, oni najviše koriste internet. Na internetu postoji veliki broj netačnih informacija, te informacije se šire internetom, zbog toga mladi imaju neke predrasude i zablude o vakcinama. Inače što se tiče same vakcinacije svakako najveći apel je upravo da je vakcinacija ključ pobede nad koronavirusom i da tu jednostavno nema kalkulacije, kad je u pitanju zdravlje ljudi. Ne smemo da dozvolimo da nas lenjost i dezinformacije skupo koštaju kao pojedince i kao narod i kao civilizaciju", ističe u izjavi za Kurir doktor Nikola Trajković, koordinator Zdravstvenog centra Vranje za masovnu imunizaciju stanovništa.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track