KORONA U LOZNICI: Prvom dozom vakcinisano više od 38.000 građana, za dan pregledano 97 pacijenata
Foto: Kurir/T.Ilić

dom zdravlja dr milenko marin

KORONA U LOZNICI: Prvom dozom vakcinisano više od 38.000 građana, za dan pregledano 97 pacijenata

Srbija -

LOZNICA - Tokom jučerašnjeg dana u Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ pregledano 97 pacijenata. Njih 34 došlo je prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi.

Sedam pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu gde je ukupno pregledano 26 osoba sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid, a za deset je to bio prvi dolazak doktoru tim povodom. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 46 radiografija pluća i dijagnostikovala još sedam pneumonija. Trenutno je na bolničkom lečenju šesnaest kovid pacijenata, jedan manje nego juče.

Inače, na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja do sada je prvom dozom vakcinisano 38.298 građana, drugom 36.630 dok je treću primilo 495 osoba. U okrugu je broj novozaraženih cele prošle sedmice bio dvocifren, najmanje 35 u danu, a uglavnom više od 40, što je nastavljeno i ove.

U ponedeljak je potvrđeno 46 pozitivnih uzoraka na kovid -19, a prednjačio je Šabac sa 22 pozitivna, duplo više nego u Loznici (11), po pet ih su imali Bogatić i Krupanj, dva Mali Zvornik, jednoga Vladimirci dok takvih nije bilo u Koceljevi.

Broj obolelih se neprestano povećava i sada od kovida boluju 482 osobe, dvadeset i dve više nego u prethodnom izveštaju, a najviše je Šapčana u ‘’zagrljaju’’ korona virusa. Šabac ima 193 obolela, Loznica 175, dvocifreni su Bogatić sa 39, Krupanj 26, Koceljeva i Ljubovija imaju po petnaest, Mali Zvornik deset, a Vladimirci devet bolesnih. Koliko se situacija sa kovidom promenila pokazuje podatak da su pre tačno mesec dana (23.7) u Mačvanskom okrugu bila tri novopozitivna i 27 obolelih.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track