DELA BOJANA NOVAKOVIĆA U GALERIJI NARODNOG MUZEJA: Izložba STRUKTURA MEMORIJE otvorena do 15. deptembra
Foto: Kurir/T.S.

Uz poštovanje svih protivepidemijskih mera

DELA BOJANA NOVAKOVIĆA U GALERIJI NARODNOG MUZEJA: Izložba STRUKTURA MEMORIJE otvorena do 15. deptembra

Srbija -

Izložba doktora likovnih umetnosti iz Šapca Bojana Novakovića, „Struktura memorije“biće otvorena u petak u maloj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

Radovi su dati u formi apstraktnog likovnog dela, ali zbog civilizacijskih konvencija isto tako posmatrač lako može prepoznati strukturu zapisa. Zbog toga su i dobili naziv „Struktura memorije“, navodi Novaković u opisu izložbe.

Učestvovao je na preko 100 kolektivnih izložbi u Srbiji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Tajvanu i Sloveniji. Održao je oko 35 samostalnih izložbi po mnogim gradovima u Srbiji, poput Beograda, Novog Sada, Niša, Šapca, Vranja, Apatina, Paraćina, Kragujevca, Užica. Autor izložbe Bojan Novaković je učesnik više međunarodnih likovnih kolonija i umetničkih projekata u zemlji i regionu i dobitnik više nagrada za slikarstvo i crtež.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

Radovi predstavljaju istraživanje jednostavnih dvodimenzionalnih oblika, sadejstva punog i praznog prostora (površine i isečenog) i promišljanja repeticije i ritmičnosti kompozicionih elemenata. Osim dominantnog motiva reza sadrže u svom obliku i blagu asocijaciju na piktograme.

Uz poštovanje svih protivepidemijskih mera, izložba se otvara 27. avgusta i biće otvorena u petak u 19 sati Vranjanci će moći da pogledaju do 15. septembra.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track