LOZNIČKA BOLNICA DOBILA SANITET: Ovo potpuno opremljeno ambulantno vozilo jedno je od 5 koje su SAD donirale Srbiji
Foto: Opšta bolnica Loznica

stiže u pravo vreme

LOZNIČKA BOLNICA DOBILA SANITET: Ovo potpuno opremljeno ambulantno vozilo jedno je od 5 koje su SAD donirale Srbiji

Srbija -

LOZNICA – Jedno od pet novih, potpuno opremljenih ambulantnih vozila, koje su Sjedinjene Američke Države obezbedile za Srbiju dobila je loznička Opšta bolnica, saopšteno je iz ove ustanove. Ambulantno vozilo nam je preko potrebno jer nam je pre mesec dana izgorelo nekoliko saniteta u požaru i morali smo da pozajmljujemo vozila iz okolnih opština, izjavio je tim povodom direktor lozničke bolnice dr Milan Todorović.

Loznička bolnica je posle požara koji se dogodio sredinom jula u garaži saniteta, ostala sa osetno smanjenim voznim parkom. Tada su potpuno izgoreli tri sanitetska, od kojih su dva bila nova, i jedno putničko vozilo dok je jedan sanitet oštećen. Posle požara je lozničkog Osnovno javno tužilaštvo izdalo naredbu za veštačenje radi utvrđivanja uzroka nastanka požara, a prema poslednjim informacijama nalaz još nije stigao.

Sanitetsko Vozilo, Loznica
foto: Opšta bolnica Loznica

U bolnici su se posle požara prilagodili situaciji tako da pacijenti kojima je potreban transport u zdravstvene ustanove van Loznice nisu bili uskraćeni za tu uslugu, a imala je podršku lozničkog Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’, Specijalne bolnice za rehabilitaciju ’’Banja Koviljača’’, kao i domova zdravlja iz okruženja. Ustanova od osiguranje treba da pokrije nabavku dva sanitetska vozila koja bi sa upravo dobijenim popravila stanje voznog parka.

Inače, donacija ambulantnih vozila jedna je od aktivnosti u okviru projekta ’’Zajedno protiv kovida“, koji finansira USAID, a sprovodi UNDP, u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Institutom za javno zdravlje Srbije ’’Dr Milan Jovanović Batut“.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track