ZAVRŠENO ZVEZDANO ZDRAVINJE: Tradicionalna kulturna manifestacija u podjastrebačkom selu trajala 20 dana
Foto: Ž.M.

svečano

ZAVRŠENO ZVEZDANO ZDRAVINJE: Tradicionalna kulturna manifestacija u podjastrebačkom selu trajala 20 dana

Srbija -

Tradicionalna kulturna manifestacija “Zvezdano Zdravinje” održana je po 31. put, posle brojnih multimedijalnih programa i trajala je 20 dana, od 8 do 28. avgusta. Sa meštanima ovog podjastrebačkog sela družili su se slikari, pesnici, mališani, izvođači etno i duhovnih pesama, folklorci i drugi umetnici i kulturni poslenici.

Zvezdano zdravinje
foto: Ž.M.

Četvrti put za redom organizovana je Gulašijada – “Zvezdani kotlić” i izvršen izbor najbolje rakije šljivovice – “Zvezdana rakija”. Momci i devojke su se, zatim, nadmetali u “Zvezdanom višeboju” – raznovrsnim sportskim i borilačkim veštinama i pokazali visok nivo znanja i veština.

Zvezdano zdravinje
foto: Ž.M.

U okviru ove manifestacije održano je Veče frulaša i lepe pesme, uz učešće frulaša iz Kruševca, Brusa i Kraljeva, a potom i koncert narodne muzike, koj je oduševio brojnu publiku. Organizovan je i humanitarni koncert, sva prikupljena sredstva su usmerena Centru za osobe sa invaliditetom u Kruševcu, a izvodače je pratio Intermeco bend. Estradni umetnici su se rado odazvali pozivu i svojim učešćem uveličali ovu humanitarnu misiju.

Manifestacija Zvezdano zdravinje svečano je zatvorena programom „Sve po malo“ na letnjoj pozornici u porti Crve Svetog Đorđa.

Zvezdano zdravinje
foto: Ž.M.

U programu su, pored domaćina, nastupila kulturno umetnička društva iz Trebotina i Kraljeva. Organizatori tradicionalne manifestacije „Zvezdano Zdravinje“, jedne od najznačajnijih u Rasinskom okrugu, su Kulturni centar Kruševac, Mesna zajednica Zdravinje, KUD “Miodrag Vučković” iz sela domaćina i Pravoslavna parohija Zdravinje, a pokrovitelj grad Kruševac.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track