GRAD LOZNICA ČESTITA ĐACIMA POČETAK ŠKOLSKE GODINE: U klupama ukupno 686 prvačića
Foto: T.Ilić

Učim, znam, vrednim

GRAD LOZNICA ČESTITA ĐACIMA POČETAK ŠKOLSKE GODINE: U klupama ukupno 686 prvačića

Srbija -

Na više bilborda u Loznici gradska uprava čestitala je đacima početak nove školske godine uz slogan "Učim, znam, vrednim" i podsećanje na Vukovo "Piši kao što govoriš, čitaj kao što je napisano".

Kako je nedavno, posle Aktiva direktora svih lozničkih škola, rekao pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić sve lozničke škole spremne su za početak nastave, a ove godine je u njihovo kapitalno sređivanje utrošeno oko 26 miliona dinara.

Lepa vest je da će od prvog septembra Loznica imati 46 đaka prvaka više nego na početku minule školske godine i da će ukupno 686 prvačića sesti u školske klupe. Da lokalna samouprava vrednuje učenike koji postižu dobre rezultate potvrda je i slika sa bilborda u centru grada na kojoj su đaci generacije prethodne školske godine, što je postalo praksa poslednjih godina da se sa najboljima na taj način upoznaju njihovi sugrađani. Prošlog meseca je u Naučno - obrazovnom - kulturnom centru ‘’Vuk Karadžić“, u Tršiću, priređen svečani prijem za 63 učenika, među kojima je bilo 17 đaka generacije kao i učenici koji su na takmičenjima osvojili neku od prve tri nagrade.

Učenicima je iz lokalnog budžeta za dodelu jednokratne novčane nagrade isplaćeno ukupno 406.000 dinara, uručene su im i knjige, a đacima generacije i besplatne sezonske karte za gradski bazen. Ovi učenici su minule školske godine osvojili 48 nagrada, 42 republičke i šest međunarodnih nagrada iz različitih predmeta, od čega je 31 prva, devet drugih i osam trećih. Postalo je praksa da Loznica na kraju školske godine organizuje prijem za osnovce i srednjoškolce koji su osvajači neke od tri prve nagrade na takmičenjima i učenike generacije. Oni dobijaju jednokratne novčane nagrade, prvoplasirani 7.000, za drugo mesto 6.000, a treće 5.000 dinara dok 8.000 dinara pripada đaku generacije.

Inače, Loznica dodeljuje i Gradske nagrade najboljim učenicima i studentima, a za šta je ove godine predviđeno 14,7 miliona dinara. Ove godine po pet, odnosno po deset hiljada dinara mesečno dobija 14 učenika i 96 studenata, a u lokalnoj samoupravi nadaju se da će ih naredne biti još više.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track