BRUCOŠI, JAVITE SE! Počinje drugi upisni rok na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu
Foto: Kurir/J.S.

upis

BRUCOŠI, JAVITE SE! Počinje drugi upisni rok na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu

Srbija -

KRALJEVO - Na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, Univeziteta u Kragujevcu, sutra, 1. septembra, počinje prijava zainteresovanih kandidata za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija za školsku 2021/2022. godinu.

Na studijskom programu “Mašinsko inženjerstvo” ima 44 slobodnih mesta, od kojih 42 za studente koji se finansiraju iz budžeta, za program “Građevinsko inženjerstvo” na raspolaganju je 16 mesta na budžetu, dok je za “Inženjerstvo zaštite na radu” preostalo 23 mesta, od kojih se 21 finansira iz budžeta.

Odlukom Vlade Republike Srbije, utvrđen je i broj studenata koji će Vlada finansirati na osnovu afirmativnih mera i to: 2 studenta sa invaliditetom, 1 student, pripadnik romske nacionalnosti, kao i 2 studenta koji su državljani Srbije, a koji su srednju školu završili u inostranstvu.

Prijavljivanje kandidata, lično ili elektronski na internet sajtu Fakulteta, obaviće se od 1. do 3. septembra. Za 6. septembar zakazano je polaganje prijemnog ispita, dan kasnije biće objavljena preliminarna, a 8. septembra i konačna rang lista. Upis brucoša obaviće se 9. i 10. septembra.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track