02:41

NA RAJAČKIM PIMNICAMA OBELEŽENI DANI VINA I MUZIKE: Posetioci iz celog sveta oduševljeni prizorom

KURIR TELEVIZIJA

NA RAJAČKIM PIMNICAMA OBELEŽENI DANI VINA I MUZIKE: Posetioci iz celog sveta oduševljeni prizorom

Srbija -

Manifestacija “Dan vina i dobrog raspoloženja” organizovana je u ambijentu kamenih kuća u kojima stanuje vino, poznatih pod imenom Rajačke pimnice.

Gosti festivala imali su priliku da zajedno sa domaćinima obeleže početak berbe grožđa, u selu koje će kao jedinstveno mesto u Srbiji, uskoro dobiti pomoć Evropske unije za unapređenje infrastrukture.

Rajačke pimnice
foto: Kurir televizija

Uoči početka berbe grožđa, članovi Udruženja sa Rajačkih pimnica kod Negotina, ugostili su turiste iz cele Srbije u okviru festivala "Dan vina i dobrog raspoloženja". Jedinstvene kuće od tesanog kamena pokrivene ćeramidom, u kojima se proizvodi i čuva vino, danas privlače ljude da bar jedan dan provedu u ovom nesvakidašnjem ambijentu.

Dobra atmosfera rasplamsala se vrlo brzo, a tome su doprineli i domaćini, kojima je srce puno kada seoske ulice ožive a posetioci se interesuju za lokalnu vinogradarsku tradiciju.

Rajačke pimnice
foto: Kurir televizija

- Ja živim u Njujorku već 15 godina i oduševljena sam onim što vidim - kaže jedna od posetiteljki festivala.

Rajačke pimnice
foto: Kurir televizija

Predstojeća infrastrukturna obnova kompleksa pimnica kroz projekat EU za tebe - za kultuno nasleđe i turizam, koji finansiraju Evropska unija i Nemačka, a implementira GIZ, značajno će unaprediti turizam, o čemu je bilo reči i tokom manifestacije.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:42

NUŠIĆIJADA U IVANJICI PROPRAĆENA BOGATIM KULTURNO-ZABAVNIM PROGRAMOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track