POKLON ČESTITKA ZA ĐAKA PRVAKA: Opština Trstenik podržava roditelje najmlađih učenika
Foto: David Inderlied / AFP / Profimedia

iznos koji će rasteretiti kućni budžet u trenutku kada su izdaci veliki

POKLON ČESTITKA ZA ĐAKA PRVAKA: Opština Trstenik podržava roditelje najmlađih učenika

Srbija -

Opština Trstenik je prvi put ove godine izdvojila po 5.000 za svakog učenika koji polazi u prvi razred osnovne škole i ta odluka je nazvana “Poklon čestitka za đaka prvaka”.

-Opštinsko veće opštine Trstenik je usvojilo odluku o pdršci rodteljiima učenika osnovnih škola. Sredstva su opredeljena u budžetu i mi očekujemo, prema našoj evidenciji da će 289 prvaka dobiti ovu čestitku. Mi smo već u komunikaciji sa školama koje će pribaviti brojeve tekućih računa roditelja i odmah ćemo ovaj simbolični poklon uručiti. To je iznos koji će rasteretiti kućni budžet u trenutku kada su veliki izdaci, kada se đak prvak prvi put oprema za školu, kaže Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

Na različite načine su se opštine odnosile prema problemu podrške porodicama i posebno roditeljima, čija deca polaze u školu.

- Ja smatram da je podrška vrlo važna i prvi put smo se odlučili na ovaj korak. Naravno, veliki nam je izazov da podržimo porodice sa troje i više dece. To nam je velika ideja, ozbiljan zadatak i smatram da ćemo ovako, korak po korak, moći opredeljivanjem sredstava da podržimo naše porodice i da mogu da računaju na taj vid podrške od strane svoje lokalne samouprave, obećava čelnica ove pomoravske opštine.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja