POTPISAN UGOVOR ZA ČIŠĆENjE DIVLJIH DEPONIJA: Realizacija ekoloških projekata u Kruševcu
Foto: Printscreen SNS

EVO ŠTA JE IZJAVILA IRENA VUJOVIĆ

POTPISAN UGOVOR ZA ČIŠĆENjE DIVLJIH DEPONIJA: Realizacija ekoloških projekata u Kruševcu

Srbija -

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sa predstavnicima lokalnih samouprava potpisala je ugovore o sufinansiranju projekata uklanjanja smetlišta.

- Ovo je jedna od najvećih akcija čišćenja koju ćemo sprovesti u narednom periodu. Prema procenama, u Srbiji ima oko 3.500 smetlišta i divljih deponija, a mi ćemo u septembru očistiti 500 na teritoriji 43 grada i opštine u Srbiji, što je dobar početak. Važno je da podižemo svest građana i da zajedno čuvamo očišćene lokacije kako se ne bi dešavalo da ih iznova čistimo. Zamolila sam jedinice lokalne samouprave da pojačaju kontrolu, a ministarstvo će, gde je potrebno, obezbediti video nadzor na očišćenim lokacijama. Kontrola će biti mnogo rigoroznija, jer započinjemo veliki posao za čistiju budućnost - izjavila je ministarka Irena Vujović.

Jedinice lokalne samouprave su na javnom konkursu Ministarstva zaštite životne sredine kandidovale smetlišta i divlje deponije koje najviše smetaju građanima i one će se prvo očistiti. Ministarstvo je za ovaj posao obezbedilo 75 miliona dinara.

U ime grada Kruševca, Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini na teritoriji grada Kruševca potpisao je Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnika, kaže se u saopštenju Gradske uprave. Ukupna sredstva za realizaciju Projekta iznose 1.232.313,10 dinara, od čega Ministarstvo zaštite životne sredine obezbeđuje 985.850,88 dinara, a Grad se obavezuje da obezbedi sopstveno učešće u iznosu od 246.462,72 dinara.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track