02:24

NAJZANIMLJIVIJI SAJAM POLJOPRIVREDE U SRBIJI: Posetioci mogu da vide konje, ovce, koze, a jedan proizvod je posebno popularan

KURIR TELEVIZIJA

NAJZANIMLJIVIJI SAJAM POLJOPRIVREDE U SRBIJI: Posetioci mogu da vide konje, ovce, koze, a jedan proizvod je posebno popularan

Srbija -

U Kragujevcu je otvoren Sajam poljoprivrede na kome posetioci mogu da nađu poljoprivredne mašine, alate i različite ukrase za domaćinstvo, ali i šumadijska hrana i piće.

Ponudom su podjednako zadovoljni iz svih delova Srbije i izlagači i kupci.

"Ponuda je velika, naša opština je izašla sa puno proizvoda, domaćom zimnicom, likerima, ajvarom, slatkim, sokovima, dekupaž nameštajem, bogatom turističkom ponudom", ispričala je predstavnica opštine Topola Mirjana Radojević.

Na zlatiborskom štandu dominirali su mlečni proizvodi, a najtraženiji je bio kajmak.

Ovaj sajam je zanimljiv i zbog susreta posetilaca sa konjima, ovcama i kozama, koje odgajivači pokazuju sa puno ponosa i dike.

"Oseća se rast interesovanja za kozije proizvode i razvoj kozarstva je u usponu, što nas posebno raduje jer ljudi uviđaju značaj i prednosti kozjeg mleka. Sve ga više koriste kao lek, zbog korone, kao i surutku koja je izvanredna za oporavak posle preležane korone", navodi izlagač Dragan Cvetković.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:44

VIŠE OD 2.000 ŽIVOTINJA OVDE UŽIVA U POTPUNOJ SLOBODI! Ovakav prizor može da se vidi samo na Krčedinskoj adi na Dunavu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track