02:35

ODRŽANA NAJLEPŠA TRKA U SRBIJI

KURIR TELEVIZIJA

ODRŽANA NAJLEPŠA TRKA U SRBIJI: Bebe puzale u akciji koja podstiče rađanje većeg broja dece u Nišu

Srbija -

Da bi se podstaklo povećanje nataliteta, u Nišu je održana manifestacija "Za bebu više" za najmlađe stanovnike i njihove roditelje. U opštini Medijana organizovano je takmičenje u puzanju beba, igre na vodi, crtanja po licu, kao i igre sa sapunicom.

Manifestacija je pokrenuta kako bi se mladi parovi podstakli na proširenje svojih porodica, a Saška Stevanović, majka četvoro dece, među njima i bebe Anike, najbolji je primer za to.

bebe
foto: Kurir Televizija

"Mislim da je teže kad je manje dece. Što je više, gledaju jedni druge i igraju se zajedno. Samo je potrebna velika ljubav, deca ostaju poosle tebe i najveću radost ti daju", kaže ponosna majka čija je ćerkica u najkraćem vremenu prešla čitavu stazu u puzanju.

Predsednik opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da se bore za svku bebu vuiše.

"Za svaku vantelesnu olodnju dajemo 200.000 dinara, ove godine smo imali 14 bračnih parova konkurisalo i dobilo. Svaka trećerođenja beba dobija 10.000 dinara 12 meseci, a svaka prvorođena dobija 10.000 dinara", naveo je predsednik opštine.

U niškom porodilištu se godišnje rodi oko 3200 beba, a četiri odsto je iz programa VTO.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:54

SVAKI ŠESTI PAR U SRBIJI SE BORI SA ZAČEĆEM: Šta kažu žene koje su prošle kroz proceduru vantelesne oplodnje (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track