KORONA U MORAVIČKOM OKRUGU: Zaraženo još 27 osoba, u bolnici ukupno 46 pacijenata
Foto: Zorana Jevtić

PANDEMIJA KOVID 19

KORONA U MORAVIČKOM OKRUGU: Zaraženo još 27 osoba, u bolnici ukupno 46 pacijenata

Srbija -

U Moravičkom okrugu 27 novozaraženih, žena iz Lučana izgubila bitku sa koronom

ČAČAK – Na kovid odeljenju Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula je 81-godišnja žena iz Lučana, koja je imala negativan PCR nalaz.

U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 15 pacijenata – 12 iz Čačka, dva iz Lučana i jedan iz Ivanjice.

U kovid bloku bolnice trenutno je hospitalizovano 46 pacijenata, četiri više nego juče. U respiratornom centru leči se pet bolesnika, od toga jedan na respiratoru, saopštili su iz čačanske bolnice.

U protekla 24 sata primljeno je devet pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a bilo je pet otpusta na kućno lečenje.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentiran 41 pregled, od čega 30 prvih. Dan pre toga bila su 32 prva i 10 kontrolnih pregleda.

Prema informacijama iz čačanskog Zavoda za javno zdravlje testirano je 100 građana, a njih 27 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa. Inače, vikendom je uobičajeno malo broj testiranih, što objašnjava nesrazmeru u odnosu na broj pregleda i broj obolelih.

Od 16 uzoraka iz Čačka pozitivnih je dvoje, iz Gornjeg Milanovca od 34 uzorka pozitivnih je devet, iz Lučana od 27 uzoraka pozitivnih je 10 i iz Ivanjice od 23 uzorka pozitivnih je šestoro.

U nedelju je prvom dozom vakcinisano 14 Čačana, 21 ih je revakcinisano, a 51 sugrađanin je primilo treću dozu cepiva.

Kurir.rs/D.Č.

Bonus video:

02:36

VELIKI DAN ZA NOVI SAD: Otvorena nova kovid bolnica, ima 616 postelja, pacijente prima već danas (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja