KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: 227 novozaraženih za 24 sata
Foto: Kurir/T.I.

najviše u šapcu

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: 227 novozaraženih za 24 sata

Srbija -

Koronavirus je krenuo u juriš na području Mačvanskog okruga sudeći po brojevima koji su sve veći.

Prvoga dana ove sedmice potvrđeno je 227 pozitivnih uzoraka na kovid -19, a najviše u Šapcu gde je 102 novopozitivnih. Dvocifreni su i Loznica sa 53, Bogatić 32, kao i Vladimirci i Koceljeva sa po jedanaest pozitivnih, sedam ih je bilo u Malom Zvorniku, šest u Krupnju i pet u Ljuboviji.

Broj obolelih stalno raste i uvećan je u odnosu na dan pre za 181 žitelja okruga u kome je trenutno 1.525 osoba koje boluju od kovida.

Šabac ima ubedljivo najviše obolelih, 681, tačno tri stotine više od Loznice (381), a trocifren je i Bogatić sa 184 obolelih. Takvih je u Koceljevi 76, Vladimircima 73, Krupnju 53, Ljuboviji 50, a 27 ih je u malozvorničkoj opštini.

Korona dodaje gas u Loznici gde je juče u Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ pregledana su 152 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga se 67 pacijenata javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Infektologu je upućeno 26 pacijenata na dodatni pregled, gde su ukupno primljene 43 osobe sa simptomima moguće kovid infekcije pri čemu je njih devetnaest došlo prvi put.

Služba za radiološku dijagnostiku primila je 102 pacijenata, a dijagnostikovano je devetnaest novih upala pluća. Na bolničkom lečenju danas je 30 kovid pacijenata, četiri manje nego tokom vikenda, a posle dužeg vremena u bolničkom izveštaju se prvi put navodi da su tri osobe na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track