ZA ZAŠTITU NAJMLAĐIH TOKOM VOŽNJE: Malozvornička opština nabavila i besplatno roditeljima podelila 45 dečjih auto sedišta
Foto: Boris Katić

POKLON

ZA ZAŠTITU NAJMLAĐIH TOKOM VOŽNJE: Malozvornička opština nabavila i besplatno roditeljima podelila 45 dečjih auto sedišta

Srbija -

MALI ZVORNIK – Malozvornička opština je nabavila i besplatno roditeljima podelila 45 dečjih auto sedišta, za zaštitu najmlađih tokom vožnje, saopšteno je na sajtu ove lokalne samouprave. Sedišta su uručili predsednik opštine Zoran Jevtić, njegov zamenik Miloš Radojčić, predsednik Skupštine opštine Radovan Tadić i zamenik načelnika Opštinske uprave, Branko Ilić.

Prilikom predaje sedišta Jevtić je predstavio mere koje opština sprovodi radi podrške najmlađima i podsticanja nataliteta. Izdvojio je, kao najvažnije, izgradnju novog vrtića u mesnoj zajednici Donje Naselje, dogradnju višenamenske učionice i poboljšanje uslova za boravak dece u Predškolskoj ustanovi ‘’Crvenkapa“, izgradnju i uređenje sedam dečjih igrališta po savremenim standardima, isplatu roditeljskog dodatka i podelu paketa za svako novorođeno dete u Malom Zvorniku, kao i ovonedeljnu nabavku i podelu dečjih auto sedišta.

dečja sedišta
foto: Boris Katić

Kako je saopšteno, on je naveo i da će lokalna samouprava nastojati da za svako dete na području malozvorničke opštine uzrasta do pet godina obezbedi auto sedište.

Opština Mali Zvornik ovu meru podrške sugrađanima primenjuje protekle tri godine i u tom periodu je nabavljeno i uz obuku o njihovom pravilnom korišćenju podeljeno više od 350 dečjih auto sedišta koja omogućavaju bezbednije učešće najmlađih u saobraćaju.

(Kurir.rs/T.I)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track