Najnovije vesti

KORONA BILANS U KOLUBARSKOM OKRUGU: 241 novozaraženi, najviše u Valjevu
Foto: Kurir.rs/S.S.

borba se nastavlja

KORONA BILANS U KOLUBARSKOM OKRUGU: 241 novozaraženi, najviše u Valjevu

Srbija

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje korona virus potvrđen je kod 241 osobe u Kolubarskom okrugu. U Valjevu je 168 novozaraženih, 92 više u odnosu na prethodni izveštaj. U Lajkovcu je 19 osoba novopozitivnih, Ubu 18, Mionici 15, Ljigu 13 i u Osečini je kod osam osoba potvrđen korona virus.

U valjevskoj bolnici se na lečenju nalaze 84 pacijenata sa simptomima korona virusa, dok je 16 na respiratoru.

Od početka epidemije od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu su preminule 423 osobe. U Valjevu je preminulo njih 237, Ubu 51, Mionici 44, Osečini 32, Lajkovcu 30 i Ljigu 29 osoba.

U Kolubarskom okrugu od početka pandemije korona virusom je potvrđen kod 22.329 osoba, od čega je u Valjevu njih 13.530, Ubu 2.608, Mionici 1.773, Lajkovcu 1.732, Ljigu 1.419 i u Osečini 1.267.

Valjevo
foto: Kurir.rs/S.S.

Štab: Epidemiološka situacija nepovoljna

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je održao četvrtu sednicu i konstatovano da je epidemiološka situacija u Valjevu nepovoljna, sa tendencijom pogoršanja.

Preporuka je da se, dok Krizni štab Vlade Srbije ne donese nove mere, poštuju sve ranije mere koje se odnose na nošenje maski u zatvorenom prostoru, ali i korišćenje dezo barijera i dezinfekcije, kao i kontrolisanje dozvoljenog broja ljudi u objektima.

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je apelovao na građane da se vakcinišu, jer je prema podacima iz valjevskih zdravstvenih ustanova značajno manji broj obolelih od korone koji su se vakcinisali. Iako vakcina ne štiti stopostotno od oboljevanja, umanjuje tegobe i fatalan ishod.

Što se tiče načina održavanja nastave u školama, odluku od tome donosi republički Tim za škole na osnovu podataka koje dobija iz svake lokalne samouprave. Do kraja nedelje će se znati da li će biti promene modela nastave u valjevskim osnovnim i srednjim školama

Takođe, Štab apeluje na svakog pojedinca, ali i pravna lica i preduzetnike da dosledno poštuju preporučene mere i da kovid redari u pravnim subjektima kontrolišu poštovanje mera.

Dom zdravlja i Opšta bolnica Valjevo trpe veliki pritisak zbog povećanog broja obolelih, pa je upućen apel iz ovih ustanova da pacijenti ne dolaze bez preke potrebe i da sačekaju sa pregledima koji nisu hitni.

Iz Doma zdravlja, u kome je sada kovid ambulanta, naročito apeluju na sugrađane koji dolaze u odeljenja Opšte medicine i Medicine rada na drugom spratu, radi produžavanja terapije, da je najbezbednije da to učine preko telefona (na brojeve 064 8321 997 i 064 8321 431, radnim danima od 7.00 do 12.30), ili preko sajta Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs, klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track