OMAŽ MUZIČKIM LEGENDAMA: Održan koncert u znak sećanja na Tozovca i Novicu Negovanovića! FOTO
Foto: Kurir/J.S.

Zlatne harmonike Kraljeva

OMAŽ MUZIČKIM LEGENDAMA: Održan koncert u znak sećanja na Tozovca i Novicu Negovanovića! FOTO

Srbija -

U organizaciji Kulturnog centra „Ribnica”, na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu večeras je održan koncert pod nazivom „Zlatne harmonike Kraljeva”. U jednoipočasovnom muzičkom spektaklu, instrumentalni solisti - virtuozi na harmonici Miša Mijatović, Vlada Panović i Aleksandar Sofronijević nastupili su uz Narodni orkestar pod upravom violiniste Bojana Pavlovića.

1 / 14 Foto: Kurir/J.S.

S obzirom na to da narona muzika ima različite načine izvođenja, a jedan od njih je spoj klasične i umetničke muzike i izvorne srpske muzike, gost koncerta bio je i mladi talentovani Kraljevčanin Nikola Peković sa svojim orkestrom.

koncert
foto: Kurir/J.S.

Kako su „zlatni kraljevački harmonikaši“ autori brojnih kompozicija koje su u publici prihvaćene kao narodne, jedan deo koncerta bio je posvećen njihovom kompozitorskom radu, a odabrane komponovane pesme interpretirali su vokalni solisti: Danica Krstić, Aleksandar Tirnanić, Novak Stanković i Jovan Mihaljica.

koncert
foto: Kurir/J.S.

Na koncertu su se predstavili i mladi harmonikaši, budući izvođači narodne muzike - Milan Malinović, Mihailo Ostojić i Filip Miladinović. Deo muzičkog programa bio je posvećen istaknutim umetnicima i estradnim zvezdama, inače Kraljevčanima, koji su nas napustili ove godine - Predragu Živkoviću Tozovcu i Novici Negovanoviću.

Na koncertu je sećanje na svog oca evocirao Novica Negovanović mlađi, petnaestogodišnji harmonikaš iz Kraljeva, a publiku je posebno obradovao nastup specijalne gošće - estradne umetnice Snežane Đurišić.

Kurir.rs/J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track