SJAJNA VEST ZA MEŠTANE RAJKOVIĆA KOD MIONICE: Novi vodovod za 170 kuća
Foto: Kurir.rs/S.S.

lepo

SJAJNA VEST ZA MEŠTANE RAJKOVIĆA KOD MIONICE: Novi vodovod za 170 kuća

Srbija -

MIONICA - Svih 170 domaćinstva u selu Rajković dobija novi vodovod. Stare dotrajale cevi, postavljene pre više od pola veka, davne 1965. godine, biće zamenjene novim, savremenim cevima.

U toku su radovi na mreži dugoj preko 3,6 kilometara, a radove na izgradnji novog vodovoda, iz koga će u prvoj polovini sledeće godine poteći dovoljne količine vode za redovno vodosnabdevanje više od 300 stanovnika, obišao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Mionica, vodovod, Rajković
foto: Kurir.rs/S.S.

-Naš prioritet je da omogućimo stabilno vodosnabdevanje svake kuće u opštini Mionica. Svaki čovek u Rajkoviću zna koliko je vredan i važan posao koji počinjemo. Koliko je neophodno da ga uradimo u najkraćem mogućem roku. Od kakve je presudne važnosti da česme više nikada, ni tokom najvećih žega ne budu suve, što se zbog zastarelosti i nedovoljnih kapaciteta vodovoda ranije dešavalo! Uz 302 stanovnika, ovde imamo i osnovnu školu koju pohađa 60 đaka. Više od 17 miliona dinara koje investiramo ove godine, osiguraće da naše komšije u Rajkoviću, u skladu s potrebama savremenog čoveka, imaju vodu u bilo koje doba dana, ili godine-rekao je Janković.

Puštanjem u rad novog vodovoda, restrikcije vode, koje su se dešavale tokom letnjih meseci, postaće stvar prošlosti. Opština Mionica je prethodnih godina investirala u glavne cevovode i povećavanje kapaciteta izvorišta.

Izgradnja novog vodovoda, pored Rajkovića, trajno će rešiti i vodosnabdevanje dela sela Robaje, a posredno i drugih sela na ovom vodovodu.

Opština Mionica je radi razvoja infrastukture konkurisala sa 37 projekata kod Vlade Srbije, a jedna je od 65 lokalnih samouprava koja je uvrštena u program "Srbija 2025" vredan 3,2 milijarde evra.

Kurir.rs/S.S./FOTO: S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track