POVODOM DANA SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE: Kraljevački mališani družili se sa vatrogascima na centralnom gradskom trgu (FOTO)
Foto: Kurir/J. S.

dečji osmesi na sve strane

POVODOM DANA SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE: Kraljevački mališani družili se sa vatrogascima na centralnom gradskom trgu (FOTO)

Srbija -

Dan Sektora za vanredne situacije i slavu svih vatrogasaca - spasilaca, Odeljenje za vanredne situacije u Kraljevu obeležilo je u petak na Trgu srpskih ratnika taktičko - tehničkim zborom..

Bila je ovo jedinstvena prilika da se Kraljevčani, posebno mališani, upoznaju sa delom vozila i opreme koja je ovom prilikom bila izložena.

Po rečima Jelene Maksimović, jedine dame koja radi ovaj posao u Vatrogasno - spasilačkoj jedinici u Kraljevu, njen životni poziv je humanog karaktera.

1 / 9 Foto: Kurir/J. S.

- Sama činjenica da spašavamo nečiji život i imovinu, od neprocenjivog je značaja. Nalaziti se u službi građana i pomagati ljudima u nevolji je glavni razlog i motiv što sam se opredelila za ovaj posao. Funkcionišemo kao velika porodica, jer timski rad zahteva da mnogo više vremena provodimo sa kolegama, nego sa svojim porodicama, kazala je Jelena, po činu vodnik, koja ovaj posao obavlja od 2014. godine.

Čast i zadovoljstvo da se zahvali vatrogascima - spasiocima na njihovoj požrtvovanosti, svim uspešno izvedenim intervencijama na zaštiti ljudskih života i imovine, kao i doprinosu bezbednosti građana, pripala je potpukovniku policije Dejanu Seizoviću, načelniku Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track