BELO BLATO, SELO SA 14 NACIJA, ZA VIKEND SLAVI SLAVU! Nadmetaće se u kuvanju čuvene riblje čorbe, BIĆE I TAKMIČENJE LOVACA
Foto: Nikola Anđić

ZANIMLJIVA MANIFESTACIJA

BELO BLATO, SELO SA 14 NACIJA, ZA VIKEND SLAVI SLAVU! Nadmetaće se u kuvanju čuvene riblje čorbe, BIĆE I TAKMIČENJE LOVACA

Srbija -

Stanovnici Belog Blata pozivaju goste-prijatelje da im se pridruže na proslavi dana sela

Meštani Belog Blata obeležiće seosku slavu trodnevnim bogatim programom od 24. do 26. septembra.

Tokom ovogodišnje proslave, za meštane i goste svih uzrasta, biće organizovani zanimljivi dečiji, kulturno-umetnički i sportski događaji.

Tih dana će se okupiti svi oni koji su u mogućnosti da dođu, čak i oni van granica naše sadašnje države. Da se druže, da razmene emocije i da ponovo stvore iluziju lepog, mirnog i dostojanstvenog življenja.

Za petak je planirano polaganje cveća na spomen obeležje palim borcima II Svetskog rata, svečanom sednicom Saveta i seoskim turnirom u basketu 3*3 na školskom terenu.

Subota je dan pun različitih aktivnosti. “Budilnica” u organizaciji DVD-a, “Šicara” takmičenje lovaca u gađanju lovačkom puškom, zatim izložba rukotvorina Kluba žena "Belo Blato" u Goklerovoj kući, a nadalje i ” Beloblatski ovčiji paprikaš”-degustaciono-prodajna manifestacija. Kraj dana biće obeležen igrankom.

U nedelju će se kuvati "Beloblatska riblja čorba", a takmičenje će biti održano u dvorištu Doma kulture, u organizaciji MZ "Belo Blato", a tokom takmičenja i posle će moći da se zabave uz bend "Elementriks". Istog dana i na samom kraju trodnevnog programa biće održana prvenstvena frudbalska utakmica između FK "Mladost" i FK "Bilećanin".

Stanovnici Belog Blata pozivaju goste-prijatelje da im se pridruže na proslavi dana sela.

Kurir.rs/S. T.

Bonus video:

06:02

SELO KOD ZRENJANINA U VREME SFRJ IMALO 27 NACIJA: U Belom Blatu i danas sjajno funkcionišu svi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track