02:38

DEDA VUKOSAV (101) RADI OD SVOJE 13. GODINE!

svaka čast, starino!

DEDA VUKOSAV (101) RADI OD SVOJE 13. GODINE! I dalje je aktivan u radionici i voćnjaku, a evo zašto NIKAKO ne pije KAFU

Srbija -

Kao najstarije dete u porodici, Vukosav Đorđević iz Zaječara počeo je da radi u svojoj 13. godini i od tada ne miruje. U životnom veku dugom 101 godinu, ovaj Zaječarac prihvatio se različitih obaveza, od čuvanja stoke, obuke za bravara, poslova ložača i mašinovođe.

"Otišao sam u penziju 1977. godine i od tada jak i zdrav, kud ću šta ću, prešao sam u građevince", kaže ovaj vitalni starac.

Vukosav Đorđević
foto: Kurir TV

Koliko je vitalan potvrđuje njegov dnevni ritam, u kome ima mesta za posao u radionici, ali i za vožnju bicikla do pijace ili česme.

Na prvi pogled na deda Vukosava jasno je da ga je rad održao, ali ne krije i važnost odgovarajuće ishrane. Takođe, vodu pije sa arteske česme, a kafu, kako kaže, izbegava jer obmanjuje organizam.

Vukosav Đorđević
foto: Kurir TV

"Ne pijem, ne pušim, hranu upotrebljavam koja mi odgovara, ne biram, jedem i ljuto i slano, dobro jedem, ali dobro i radim", otkriva on recept za dugovečnost.

Njegovi sestrić Bogoja i supruga Ljubica ponosni su na vredne ruke Vukosava.

Vukosav Đorđević
foto: Kurir TV

"Kod njega je voćnjak uređen, kod mene još nije", "Takvog dede nema u okrugu, pametan, svestan, ne pravi štete nikome, uredan je", vele oni sa ponosom.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:08

BIO JE DETE LOGORA! Deda Laza sa sedam godina završio u Jasenovcu i Gradiški, tamo odvojen od majke, a u ratu ostao bez oca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track