U Blacu počeli Dani šljive

U Blacu počeli Dani šljive

Srbija -
Stručni žiri izabraće najboljeg priozvođača šljiva, šljivik i najbolju rakiju šljivovicu, a najbolji mladi poljoprivrednik sa područija opštine Blace biće nagrađen sa 500 evra

BLACE - Deseta jubilarna turističko-privredna i kulturna manifestacija "Dani šljiva 2012." počela je danas u Blacu, a organizatori u naredna četiri dana očekuju više od 100.000 posetilaca iz Srbije i inostranstva.

Poljoprivredni i ostali proizvođači čitavog ovog dela Srbije počeli su da izlažu na štandovima, a tako će biti sve do nedelje, izjavio je zamenik predsednika Organizacionog odbora Miloš Čolić.

Manifestaciju će večeras zvanično otvoriti ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, a u nedelju svečano zatvoriti premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

U samom centru Blaca postavljena je statua šljivi, koja će sigurno postati zaštitni i prepoznatljiv znak Blaca i čitavog Topličkog kraja, rekao je Čolić.

Stručni žiri izabraće najboljeg priozvođača šljiva, šljivik i najbolju rakiju šljivovicu, a najbolji mladi poljoprivrednik sa područija opštine Blace biće nagrađen sa 500 evra.

Za posetioce je obezbeđena bogata ponuda tradiicionalnih jela iz Topličkog kraja, kao i vo na ražnju.

Opština Blace ima preko dva miliona stabala šljive i jedna je od najvećih proizvođača u Srbiji. Na teritoriji te Opšine u poslednje vreme otvoreno je mnogo hladnjača i sušara s obzirom na velike količine šljive.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track