Subotica: SLOBODNA ZONA napravila PRIVREDNI BUM - zapošljava 6500 LJUDI
Foto: Subotica živi

Subotica: SLOBODNA ZONA napravila PRIVREDNI BUM - zapošljava 6500 LJUDI

Srbija -

Direktor Slobodne zone Subotica Saša Gravorac, govorio je o značaju Slobodne zone i kompanija koje rade u okviru ovog privrednog društva, kao i šta se može očekivati u narednom periodu i koja je to najznačajnija investicija koja bi uskoro trebala da počne sa radom.

“Slobodna zona Subotica kao privredno društvo postoji od 1995. godine i okuplja značajan broj kompanija. Ono što nas očekuje u narednom periodu jeste jedna od najznačajnijih investicija, otvaranje fabrike “Bojsen”, te očekujemo da se pogon otvori u narednom periodu i započne sa svojim radom”, istakao je direktor Slobodne zone Subotica, Saša Gravorac.

Kako direktor navodi, u okviru Slobodne zone zaposlen je veliki broj radnika, a godišnji promet pokazuje koliki je značaj ove zone u Srbiji.

“Danas u okviru Slobodne zone Subotica radi oko 6.500 zaposlenih. Ukupni godišnji promet je 900 miliona evra, što govori da je danas Slobodna zona Subotica jedna od najznačajnijih Slobodnih zona u Republici Srbiji”, rekao je Gravorac, a istakao je i prioritete i strateške pravce za naredni period.

“Za narednih 5 godina želimo da definišemo naše prioritete i put kojim Slobodna zona Subotica treba da ide, a to će svakako omogućiti dalji privredni razvoj Grada Subotica. Danas možemo reći slobodno da je Slobodna zona centar privrednih aktivnosti našeg grada, jer Slobodna zona nisu samo kompanije koje ovde posluju, već i veliki broj partnera, komitenata ovih kompanija koji su dali veliki doprinos razvoju lokalne privrede i opštem razvoju grada”, dodao je direktor Slobodne zone Subotica za Subotica živi.

Subotica živi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track