PREDRAG NIJE POGREBNIK ALI ĆE POKOJNI ČAČANI BITI NJEGOVE MUŠTERIJE: Osmislio novi biznis sa zagrobnim životom (FOTO)
Foto: RINA

ŽIVOT POSLE ŽIVOTA

PREDRAG NIJE POGREBNIK ALI ĆE POKOJNI ČAČANI BITI NJEGOVE MUŠTERIJE: Osmislio novi biznis sa zagrobnim životom (FOTO)

Srbija -

Mrtvi se sele na onaj svet, ali i na internet: dvojica mladića iz Čačka pokrenula jedinstven sajt u Srbiji, umrlice okačene na banderama postaće prošlost

ČAČAK - Moderne tehnologije pokorile su skoro sve segmente savremenog društva, a sve što tražite danas možete pronaći na internetu.

Čačani će sada surfujući na mobilnim telefonima ili računarima moći da vide i ko se preselio na onaj svet, jer su dva mladića iz ovog grada pokrenuli sajt pod nazivom umrli.co.

Umrlice, Čačak, Digitalne umrlice
foto: RINA

Predrag Marinović na ovu ideju došao je onog trenutka kad se i sam suočio sa svim nedostacima ukoliko u bližoj porodici dođe do smrtnog slučaja. Obavestiti sve o tužnom događaju nije ni najmanje lako, a pre svega je izuzetno bolno.

"Na svojoj koži nakon smrti majke, osetio sam da je neki vid ovakvog servisa potreban. U tako teškim momentima ne možete racionlano ni da razmišljate, a treba da organizujete dostojanstven ispraćaj voljene osobe. Jedan od najtežih momenata jeste obavestiti rodbinu i prijtelje o smrtnom slučaju. Zato smo pokrenuli potpuno jedinstven sajt u Srbiji, koji će pre svega mnogo olakšati građanima, a biće dostupan svakome. Radi bržeg informisanja javnosti odlučili smo da pređemo sa fizičkog načina objavljivanja umrlica, pomena i čitulja na elektronski", kazao je za RINU Predrag Marinković, jedan od idejnih tvoraca jedinstvengo sajta u Srbiji.

Umrlice, Čačak, Digitalne umrlice, Andrija Simeunović
foto: RINA

Ovi mladi momci nisu ostali samo na ideji, već su istrajali da u teškim trenucima građanima olakšaju sve muke i peripetije oko poslednjeg pozdrava najmilijima . Koliko je velika potreba za ovakvim sevrisom u društvu, pokazao je nagli rast interesovanja budućih čitalaca koji uveliko pozivaju i interesuju za usluge ove vrste.

„Od trenutka prijave.. čitulja, pomen ili umrlica na našem sajtu bude vidljiva za samo nekoliko minuta, za razliku od novina koje izlaze jednom dnevno ili sedmično. Takođe postoji opcija za šerovanje samih čitulja i umrlica preko vibera, vac-apa , a biće data i tačna lokacija na kojoj se sahrana organizuje kako ljudi ne bi lutali od groba do groba", kazao je Andrija Simeunović.

Ukoliko sajt umrli.co.rs zaživi, lepljenje umrlica po banderama i autobuskim stajalištima otići će u prošlost.

1 / 5 Foto: RINA

„Dodatna pogodnost je što ulaskom na sajt mogu pronaći pogrebnu opremu, naći kamenoresca i zakazati ketering. U brojnim slučajevima i iskustvima koje smo imali, videli smo da je problem zaista jako teško organizovati takve vrste dešavanja, pa smo odlučili da na našoj internet platformi pojednostavimo organizovanje i da korisnici mogu sve da zakažu preko nas, dovoljno je samo da nam dostave umrlicu i njihovi problemi oko organizovanja biće rešeni", izjavio je Andrija.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track