BROJNI INFRASTRUKTURNI RADOVI: Značajne investicije u kruševačkim mesnim zajednicama Malo Golovode i Mudrakovac
Foto: Kurir/Ž.M.

kruševac

BROJNI INFRASTRUKTURNI RADOVI: Značajne investicije u kruševačkim mesnim zajednicama Malo Golovode i Mudrakovac

Srbija -

KRUŠEVAC - Mesne zajednice Mudrakovac i Malo Golovode, na teritoriji grada Kruševca, nekoliko godina, kao jedan od prioritetnih problema, navodili su potrebu proširenja groblja. Grad Kruševac je izvršio eksproprijaciju dve parcele (ukupne površine oko 30 ari) koje su preko puta sadašnjeg groblja i za te namene izdvojio 4,4 miliona dinara.

Angažovane su ekipe JKP “Kruševac” za uklanjanje rastinja oko parcela, a u narednom periodu će se izvršiti sve potrebne radnje oko parcelizacije grobnih mesta, pristupnih staza….

Mesne zajednice Mudrakovac i Malo Golovode, Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

Zamenik gradonačelnika Kruševca Aleksandar Jovanović obišao je aktuelne infrastrukturne radove u ovom delu grada.

“Na teriotoriji ove mesne zajednice u poslednjih nekoliko godina je asfaltiran veći broj ulica. Ove godine je asfaltirano 6, još u 4 ulice su pripremni radovi za početak asfaltiranja, a svi ovi radovi doprinose kvalitetnijem životu lokalnog stanovništva. Takođe, u toku i radovi u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” na rekonstrukciji grejanja. Naime, na javni poziv koji je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine početkom ove godine, Gradska uprave je konkurisala sa projektom po kome su odobrena sredstava od oko 7 miliona dinara (5 miliona daje Ministarstvo, a lokalna samouprava 2), tako da će se od naredne sezone ova škola grejati na gas, umesto mazuta, izjavio je Jovanović.

Mesne zajednice Mudrakovac i Malo Golovode, Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

Lokacija Stari aerodrom je jedno od većih gradilišta na teritoriji Kruševca. Ministarstvo privrede odobrilo je projekat parternog uređenja saobraćajnica na ovoj lokaciji u ukupnom iznosu od 151 milion dinara (50% daje Ministarstvo, 50% Grad). Takođe, za radove na novom stadionu FK “Jedinstvo” Ministarstvo omladine i sporta daće podlogu i tartan za atletske staze, a Fudbalski savez Srbije veštačku travu za teren.

Inače, mesne zajednice Mudrakovac i Malo Golovode zajedno imaju oko 13.000 stanovnika.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track