Najnovije vesti

UGAŠENA JOŠ 2 ŽIVOTA: Korona ne odustaje u Loznici
Foto: Kurir/T.I.

118 pacijenata u bolnici

UGAŠENA JOŠ 2 ŽIVOTA: Korona ne odustaje u Loznici

Srbija

Na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice preminula su još dva pacijenta, navodi se u današnjem zajedničkom izveštaju ove ustanove i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’.

Broj kovid pacijenata na bolničkom lečenju ostao je nepromenjen, ima ih 118, četiri su intubirana, a tri na neinvazivnoj respiratornoj podršci. U Trijažnom centru tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 236 pregleda, od toga se 88 osoba javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a 71 je upućena kod infektologa. U ambulanti Infektivnog odeljenja primljeno je 137 pacijenata od kojih se 45 ranije nije javljalo na preglede zbog sumnje na kovid. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 210 radiografija pluća i otkrila 36 novih pneumonija.

U Mačvanskom okrugu ponovo je veliki broj novopozitivnih, tokom jučerašnjeg dana potvrđen je još 461 pozitivan uzorak na kovid-19. Trocifreni su, prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje, Šabac sa 206 i Loznica u kojoj je 108 pozitivnih, dok među šest opština nijedna nema više od 36 novozaraženih po koliko su imali Bogatić i Koceljeva. Pozitivno je i 25 meštana Krupnja, 19 žitelja Vladimiraca, 18 stanovnika Ljubovije kao i 13 Malozvorničana. Broj obolelih je povećan za 47 i trenutno ih je 4.989 u okrugu. Šabac je ubedljiv sa 2.290 obolelih, a prati ga Loznica u kojoj boluje 1.305 osoba. Sledi Bogatić u kome je 438 obolelih, Ljubovija 266, Koceljeva 210, Krupanj 190, Vladimirci 167, a najbolje se drži Mali Zvornik sa 123 bolesnih.

Koliko se situacija u okrugu promenila u odnosu na onu od pre tačno godinu dana najbolje ilustruje podatak da 5. oktobra 2020. u dva grada i šest opština nije bilo nijedne pozitivne osobe, a u dva naredna dana potvrđeno je pet novozaraženih, četiri u Loznici i jedan u Šapcu.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track