LOZNIČKA BOLNICA SVE PUNIJA! Preminula još dva pacijenta od korona virusa
Foto: T.Ilić

zabrinjavajuće

LOZNIČKA BOLNICA SVE PUNIJA! Preminula još dva pacijenta od korona virusa

Srbija -

LOZNICA – Koronavirus ne popušta u lozničkom kraju već nastavlja da puni Trijažni centar gde je i dalje više od dve stotine pregleda dnevno kao i kovid odeljenja lozničke Opšte bolnice. Preminula su još dva pacijenta na kovid odeljenjima, ukupno devet sa minulim vikendom kada je ugašeno pet života i ponedeljkom kada su bitku izgubile dve osobe, dok je broj pacijenata povećan za deset i danas (6.10) ih je 128 na bolničkom lečenju.

Osam pacijenata je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a tri su intubirana i na respiratoru. Pune ruke posla imaju u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ gde je juče pregledano 298 pacijenata, 62 više nego u ponedeljak, njih 112 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Iz Trijaže su 73 pacijenta upućena infektologu na dodatni pregled, a u ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno su obavljena 152 pregleda osoba sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid, od čega njih 38 nije ranije dolazilo.

Služba za radiološku dijagnostiku primila je 212 pacijenata i dijagnostikovala još 56 novih pneumonija. U bolnici je trenutno na kovid pozitivno četrnaestoro zaposlenih, jedan lekar, deset medicinskih tehničara i tri nezdravstvena radnika. Tokom jučerašnjeg (5.10) dana u Mačvanskom okrugu potvrđena su 374 pozitivna uzorka na kovid, 87 manje nego dan pre, dok je broj obolelih uvećan za 32, premašio je pet hiljada i sada je u dva grada i šest opština 5.021 obolela osoba.

Šabac je ponovo bio trocifren sa 183 pozitivna, gotovo polovinu od svih u okrugu, Loznica ga prati sa 58, slede Ljubovija 37, Bogatić 30, Krupanj 22, Koceljeva 21, Vladimirci 16 dok je najbolja situacija u Malom Zvorniku koji je imao sedam novozaraženih. U Šapcu od korone boluje 2.315 osoba, Loznici 1.259, Bogatiću 438, Ljuboviji 293, Koceljevi 218, Krupnju 202, Vladimircima 172, a 124 u malozvorničkoj opštini.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track