VALJEVO: Topli radijatori i pre početka grejne sezone
Foto: Kurir.rs/S.S.

dobra vest

VALJEVO: Topli radijatori i pre početka grejne sezone

Srbija -

Valjevska toplana počela je jutros da greje stanove i poslovne prostore na daljinskom sistemu grejanja. Grejanje je pušteno ranije zbog niskih temperatura, iako zvanična zimska sezona počinje idućeg ponedeljka, 15. oktobra, kaže direktor Gradske toplane Janko Gagić.

-Jutros je počelo grejanje i radijatori će biti toplo i narednih dana, bez obzira na to što grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra. Potrošači mogu da očekuju celodnevno grejanje, s obzirom na to da će narednih dana biti niske temperature. Na startu grejne sezone zabeležilo smo više pojedinačnih kvarova, koje naše ekipe rešavaju na terenu. Takođe, grejanje nije pušteno u Domu zdravlja, a taj problem će biti rešen vrlo brzo- rekao je Gagić.

Gradska toplana greje oko 400.000 stambenog i poslovnog prostora. U Toplani kažu da su potpisali ugovor o kontinuiranoj isporuci komprimovanog gasa za novu grejnu sezonu.

Potrošači na daljinskom sistemu grejanje će i u novoj sezoni plaćati po istoj ceni kao lane. U Gradskoj toplani kažu da neće doći do povećanja cene grejanja, iako je grejanje poslednji put poskupelo pre osam godina.

Kurir.rs/S.S./FOTO: S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track