PRIJEM POVODOM DEČIJE NEDELJE: Gradonačelnica Kruševca ugostila najmlađe sugrađane (FOTO)
Foto: Kurir/Ž.M.

Kruševačka organizacija Prijatelji dece

PRIJEM POVODOM DEČIJE NEDELJE: Gradonačelnica Kruševca ugostila najmlađe sugrađane (FOTO)

Srbija -

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović je, povodom Dečije nedelje, priredila prijem za mališane Dečijeg vrtića "Neven".

Kruševačka organizacija "Prijatelji dece" u saradnji sa gradskim ustanovama obrazovanja, kulture i informisanja, u cilju promocije dečjih prava i unapređenja života dece u lokalnoj zajednici organizuje više raznovrsnih programa.

Kruševac, Jasmina Palurović, Dečija nedelja
foto: Kurir/Ž.M.

Tokom susreta sa Gradonačelnicom mališani su imali priliku da postavljaju sva pitanja vezana za njene aktivnosti i delokrug rada, ali i ona koja se tiču njihovog boravka u vrtiću, polaska u školu i odrastanja u Kruševcu.

- Naš grad, kao i uvek do sada, podržava akcije i manifestacije koje doprinose stvaranju povoljnijih uslova za život naše dece Nadamo se da će ova nedelja probuditi i ojačati u nama ono što je zaista bitno – brigu o svoj našoj deci, svakoga dana a ne samo u ovoj nedelji, istakla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Kruševac, Jasmina Palurović, Dečija nedelja
foto: Kurir/Ž.M.

Predškolci su dobili knjigu „Lazin šarengrad“ autorke Tatjane Đurić, za koju je ilustracije uradila učenica kruševačke Gimnazije Anđela Živković. Ovu publikaciju dobiće svi đaci prvaci sa teritorije grada, a podeljene su učenicima OŠ „Vuk Karadžić“.

Kruševac, Jasmina Palurović, Dečija nedelja
foto: Kurir/Ž.M.

Povodom jubileja, 650 godina od osnivanja grada Kruševca, deca su Gradonačelnici poklonila knjigu „Godine uzleta u godini jubileja“.

Kao i svake godine, prva sedmica oktobra posvećena je deci. Dečja nedelja u organizaciji Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike i Prijatelja dece Srbije traje od 4. do 10. oktobra, a ovogodišnji moto je „Dete je dete da ga volite i razumete“, po stihovima velikog pesnika Ljubivoja Ršumovića.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track