Mreža će puno značiti manjim i nerazvijenim JLS
Foto: Smiljana Petić

Mreža će puno značiti manjim i nerazvijenim JLS

Srbija -

Pred­sed­ni­ca op­šti­ne Ali­bu­nar Zo­ra­na Bra­tić na­da se da će Mre­ža gra­do­na­če­l­ni­ca i pred­sed­ni­ca op­šti­na po­mo­ći da opra­v­da­ju po­ve­re­nje ko­je im je ukazano

Izuzetno mi je drago što je formirana Mreža gradonačelnica i predsednica opština, koja će nam omogućiti neposredniji kontakt, prostor za razmenu iskustava i rešavanje problema s kojima se suočavamo“, kaže na početku intervjua za Kurir predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić.

- Mreža će posebno značiti manjim i nerazvijenijim JLS, budući da su nam iskustva drugih koleginica u rešavanju i prevazilaženju problema potrebna i dobrodošla kako bismo unapredili sopstveni rad.

Većina vas je došla na čelo lokalnih samouprava gde su vaši prethodnici ostavili mnogo nasleđenih problema. Kako izlazite na kraj s tim?

- Opština Alibunar suočava se s mnogo izazova i problema jer je nedovoljno razvijena JLS, sa deset naseljenih mesta. Ali svi problemi su rešivi ukoliko postoji podrška, dobar i jedinstven tim koji želi da radi i pre svega volja i vizija da se lokalna zajednica razvija. Kao prva žena na čelu opštine Alibunar, zajedno sa svojim timom, koji čine uglavnom žene, trudim se da svojim radom pružim primer mladim ženama da svojim zalaganjem i energijom mogu postići mnogo toga za sredinu u kojoj žive. U rukovođenju na lokalu odgovornost je velika, potrebno je brzo donošenje važnih odluka od značaja za život svih stanovnika. Takođe, moramo obezbediti nesmetano funkcionisanje svih službi i ustanova, i sa druge strane konstantno unapređivati njihov rad kako bi svi građani bili zadovoljni.

Da li ste vi lično već imali priliku da se obratite svojoj koleginici u drugom gradu ili opštini za pomoć ili savet u rešavanju nekog problema?

- Kao predsednica opštine Alibunar, pri rešavanju problema na koje nailazim konsultujem se, naravno, i sa svojim koleginicama iz susednih lokalnih samouprava. Istakla bih da se na teritoriji Južnobanatskog upravnog okruga od ukupno osam lokalnih samouprava na čelu četiri nalaze žene, kao i da funkciju načelnika Južnobanatskog upravnog okruga takođe vrši žena - Marina Toman, s kojom ima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja