04:14

SAŠA IZ ZAJEČARA I ZVANIČNO JE NAJJAČI SRBIN! Profesor fizičkog počeo da trenira u 47. godini, a sada mu nema RAVNOG U EVROPI

rekorder

SAŠA IZ ZAJEČARA I ZVANIČNO JE NAJJAČI SRBIN! Profesor fizičkog počeo da trenira u 47. godini, a sada mu nema RAVNOG U EVROPI

Srbija -

Saša Cvetković iz Zaječara dvostruki je šampion Evrope u powerliftingu!

U pitanju je disciplina dizanja tegova iz benča, sa klupe, iz čučnja, sa opremom ili bez nje.

Iako je pokorio brojna takmičenja, Saša je ovim sportom počeo da se bavi tek u 47. godini života i postao reprezentativac Srbije. U svom posedu ima brojne medalje. Sa prvog učešća na Svetskom prvenstvu vratio se sa srebrom da bi za samo dve godine napravio čak pet rekorda za nacionalnu selekciju.

"Otvaranje na takmičenju mora da bude lagano, posle se lagano dodaje kilaža", objašnjava najjači Srbin koji podiže između 270 kg i 285 kilograma u zavisnosti od kategorije.

Trenutno je na tromesečnim pripremama pred Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

"Održava se 8. marta, plan je da svaku disciplinu poboljšam za pet do 10 kilograma", otkriva Saša, kome je cilj da stvara nove šampione i da im prenese svu lepotu ovog sporta snage.

On dodaje da nikad nije kasno da se počne sa ovom aktivnošću.

"Svim početnicima i rekreativcima kažem da je potreban olimpijski ciklus, odnosno četiri godine rada, da bi se došlo do prvih ozbiljnih rezultata", kaže Cvetković.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:56

Iako je slep, seče drva, kosi, okopava i uspešan je sportista

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track