MEŠTANI STATOVCA SAMI UREDILI PUT: Odnele ga julske kiše, a oni sad zasukali rukave i počeli sami da ga sređuju
Ilustracija, Foto: T. Ilić

MEŠTANI STATOVCA SAMI UREDILI PUT: Odnele ga julske kiše, a oni sad zasukali rukave i počeli sami da ga sređuju

Srbija -

PROKUPLJE - Meštani prokupačkog planinskog sela Donji Statovac zasukali su rukave i sami uredili deo puta u dužini od 1,2 kilometara. Taj put je tokom jula kada su bile obilne kiše potpuno odnet.

Prethodno su se obratili u dva navrata lokalnoj samoupravi da im pomogne, ali još uvek čekaju odgvor. U međuvremenu su sami krenuli usanaciju. Na najkritičnijim delovima su posipali i šljunak, a jedan od njih koji živi u Prokuplju dovezao je svoj mali bager. Za sedam dana uredili su deonicu, iskopali odvodni kanal i put je sada prohodan.

-Da zaista, sami smo odradili posao. To je potez od Rankove reke do Donjeg Statovca. Inicijativa je krenula od meštana i svi su se uključili koliko su mogli- kaže predsednik Mesne zajednice Donji Statovac kojoj pripada i selo Bogojevac, Zoran Stoiljković.

On dodaje da je ipak, ostalo još nešto manje od četiri kilomeetara puta do Bgojevca koje je gotovo neprohodno.

- U našem selu je dvadesetak živih kuća, odnosno onih domaćinstva u kojima tokom čitave godine živi neko, a u Bogojevcu je devet. Nema smisla, mora i na njih da se misli, jer su i oni odsečeni od sveta- dodaje Stoiljković.

Nada se da će i ostatak puta da se uredi, koliko- toliko, kako bi mogli da se povežu i meštani Bogojevca sa glavnim putem koji počinje kod Rankove reke.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track