Vučević: Po prvi put će zatvoreni olimpijski bazen na SPENS-u biti urađen po FINA standardima
Foto: Instagram

Gradonačelnik Novog Sada zadovoljan kako teku radovi

Vučević: Po prvi put će zatvoreni olimpijski bazen na SPENS-u biti urađen po FINA standardima

Srbija -

U narednom periodu odužićemo se građanima zbog perioda kada bazen nije radio i bazen će biti besplatan u kapacitetima koje on može da primi. Na malom bazenu će se raditi podbazenska tehnika. Svi plivački klubovi biće na Sajmištu, dok će bazen na SPENS-u biti za građanstvo i rekreaciju.

Nakon prošle rekonstrukcije bilo je potrebno uraditi novo projektovanje i sagledati šta nije bilo urađeno.

Verujem da ćemo sada, uz stručni nadžor našeg fakulteta i profesora, do kraja godine imati završen bazen. Mi danas prisustvujemo postavljanju završnog sloja, odnosno cementne košuljice. Ugrađeni su novi odvodno izlivni sistemi, imamo ih neuporedivo više nego što ih je bilo. Zamenjena je celokupna rasveta, odnosno reflekt tunel.

Nakon završetka cementne košuljice krenuće se sa hidroizolacijom, koja će po prvi put biti primenjena. Pločice koje će ovog puta biti stavljene izabran je nemački renomirani proizvođač Buktal.

Prvo punjenje će biti bez pločica kako bi se videlo da li negde ima problema, te će onda biti postavljene pločice. Keramički radovi su procenjeni u trajanju od dve do tri nedelje.

Rađeno je i ojačanje stubova bazena. SPENS je dobio i dodatan novac za kupovinu start blokova za takmičenja, a po prvi put će zatvoreni olimpijski bazen na SPENS-u biti urađen po FINA standardima.

grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track