RAZMENA KULTURA I DOBRIH PRAKSI: Osnovna škola "Strahinja Popović" iz Dvorana domaćin je EU projekta
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

projekat

RAZMENA KULTURA I DOBRIH PRAKSI: Osnovna škola "Strahinja Popović" iz Dvorana domaćin je EU projekta

Srbija -

U okviru projekta “KA229 Erazmus +”, programa strateškog partnerstva za škole za inovativnost i razmenu dobrih praksi pod nazivom ”Biti Evropljanin: razmena kultura i praksi “, u Gradskoj upravi Kruševca priređen je prijem za škole učesnice. Domaćin je OŠ ”Strahinja Popović” iz Dvorana, a partnerske škole su iz Francuske, Poljske i Turske.

EU projekat
foto: Kurir.rs/Ž.M.

U Mozaik sali, goste je pozdravio zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, a prisustvovala je i pomoćnica gradonačelnice za društvene delatnosti Jelena Todorović. Zamenik gradonačelnice je gostima poželeo dobrodošlicu u staru srpsku prestonicu, koja ove godine obeležava veliki jubilej – 650 godina od osnivanja. Grad velikog srca i širokog duha, kako je istakao, pokazaće svoje tradicionalno gostoprimstvo i pružiti priliku gostima da se na najlepši način upoznaju sa našom istorijom, kulturom i tradicijom.

Koordinator projekta iz Francuske Stefani Vivo zahvalila se u ime inostrane delegacije, izrazivši zahvalnost zbog srdačnog prijema i brojnih i raznovrsnih aktivnosti upriličenih u cilju njihovog što lepšeg boravka u Kruševcu. Projekat ”Biti Evropljanin: razmena kultura i praksi “, počeo je da se sprovodi 2020. nastavnika u partnerske škole i pohađanje radionica za razmenu dobre nastavne prakse.

EU projekat
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Učenici partnerskih škola učestvuju u kreiranju edukativnih karti sa kulturno – istorijskim znamenitostima zemalja učesnika i koristeći razne veb alate predstavljaju osobenosti svoje zemlje, a rezultate rada postavljaju na eTwining platformu. Gostima su organizovana predavanja i radionice o projektnoj nastavi i druge slobodne aktivnosti kako bi se što bolje upoznali sa kulturno – istorijskim znamenitostima Kruševca.Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track