Kuršumliji potrebni lekari specijalisti
Foto: KURIR

Za bolje lečenje

Kuršumliji potrebni lekari specijalisti

Srbija -
Najvažnije je obezbediti bar jednom nedeljno dolazak lekara specijalista koje Dom zdravlja u Kuršumliji nema, da bi obavljali preglede i time omogućili kvalitetnije lečenje obolelih sugrađana, rekla direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović

KURŠUMLIJA - Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović najavila je danas da će pokrenuti incijativu da u tu ustanovu jednom nedeljno dolaze lekari specijalisti iz Prokuplja i Niša da bi se pacijentima sa područija cele opštine pružilo kvalitetnije lečenje.

Petrović je izjavila da je neophodno izboriti se da Ministarstvo zdravlja odobri i specijalnosti koje Kuršumliji kao opštini sa malim brojem stanovnika ne pripadaju.

Ona je navela da je najvažnije obezbediti bar jednom nedeljno dolazak lekara specijalista koje Dom zdravlja u Kuršumliji nema da bi obavljali preglede, čime bi se omogućilo kvalitetnije lečenje obolelih sugrađana.

"Do sada smo koristili prostor na spratu Doma zdravlja za laboratoriju i to je mnogo otežavalo našim pacijentima da dolaze do nje. Uskoro ćemo imati objekat u prizemlju, koji će olakšati i osoblju i pacijentima sve usluge laboratorije", kazala je Petrović.

Ona je dodala da će se prostor koji će biti oslobođen seljenjem laboratorije iskoristiti za otvaranje neophodnih specijalističkih ambulanti.

Petrović je navela da od skoro u Kuršumlijskom domu zdravlja jednom nedeljno dolazi specijalista za uho, grlo i nos iz Zdravstvenog centra ''Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju.

Prva veća zdravstvena ustanova koja ima sve lekare specijaliste je Zdravstveni centar ''Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju koji je udaljen čak 40 kilometara od Kuršumlije.

Inače , radovi na izgradnji nove savremene laboratrije u Dom zdravlja u Kuršumliji su u toku a njeno otvaranje najavljeno je za novembar ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track