CarGo i Manastir Hilandar izgradili dečji Kamp prijateljstva
Foto: CarGo Technologies

CarGo i Manastir Hilandar izgradili dečji Kamp prijateljstva

Srbija -

Dečji kamp prijateljstva u Sijarinskoj banji, opština Medveđa, zvanično je otvoren. Sredstva u vrednosti od 125 hiljada evra za izgradnju šest objekata obezbedilo je udruženje gradjana CarGo, a pod pokroviteljstvom manastira Hilandar.

Predsednik Udruženja CarGo, Aleksandar Vučić, prisustvovao je osveštavanju Kampa i rekao da šest objekata može očekivati svoje stanare već na zimu, čime će 200 dece dobiti krov nad glavom u najhladnijim danima.

“Ponosni smo na to što je CarGo sastavni deo misije širenja humanosti manastira Hilandar. Kamp nije samo smeštajni kapacitet za naše najmađe. On je i simbol ojačanja temelja naše saradnje, ali i misije u budućnosti – pružanja humanitarne pomoći onima kojima je najpotrebnija. Želeo bih posebno da se zahvalim svim članovima Udruženja. Bilo je izazovnih situacija usled pandemije korona virusa i bez svakoga od članova nikada ne bismo uspeli“, rekao je predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić.

Car Go
foto: CarGo Technologies

CarGo već na proleće sledeće godine planira novu fazu pomoći. Naime, zajednička saradnja sa Manastirom Hilandar se nastavlja i nekoliko porodica iz ugroženih područja će konačno dobiti krov nad glavom.

„Prijateljstvo između CarGo i Manastira Hilandar počelo je još pre dve godine, kada smo podržali akciju u kojoj je 400 dece slabijeg materijalnog statusa iz regiona prvi put boravilo u Beogradu. Danas, nakon osveštavanja ovog prostora, 200 najmlađih će stvarati neke lepše uspomene na svoje detinjstvo, upravo na ovom mestu. Presrećan sam jer smo uspeli da poručimo toj deci da smo tu za njih i da zaslužuju bezbrižno detinjstvo kao i svako dete, bez obzira gde živi“, dodao je Vučić.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track