Leskovčani blokirali kamione fabrike zbog buke i prašine

Ne mogu da spavaju

Leskovčani blokirali kamione fabrike zbog buke i prašine

Srbija -
Tražimo da se oko ograde fabrike napravi zeleni pojas, kako je bilo predviđeno ranijim gradskim planom i kako su obećavali nadležni iz fabrike "Mladost", i tražimo da se reši buka od koje ne možemo da spavamo, kazao jedan od okupljenih meštana Branislav Stanković

LESKOVAC - Meštani Ulice Božidara Veličkovića u leskovačkom naselju Kumalak blokirali su danas kamione preduzeća za proizvodnju opekarskih proizvoda zbog buke i prašine koja već godinama dolazi iz fabričkog kruga.

Oni su automobilima blokirali jedan od ulaza u fabriku i najavili svakodnevnu blokadu, tvrdeći da su im zbog rada fabrike i deca obolela.

"Tražimo da se oko ograde fabrike napravi zeleni pojas, kako je bilo predviđeno ranijim gradskim planom i kako su obećavali nadležni iz "Mladosti", i tražimo da se reši buka od koje ne možemo da spavamo", kazao je jedan od okupljenih meštana Branislav Stanković.

Stanković i njegove komšije su naveli da teška mašinerija dovozi zemlju i raspoređuje je na fabrički plac uglavnom noću, od 21 do 6 sati ujutro.

Tada noći postaju košmar, a od prašine ne možemo da otvorimo prozore. Naša deca boluju od astme i bronhitisa i ne smeju da izađu na ulicu, požalili su se Jovan Živković i Saša Spasojević.

Ulica Božidara Veličkovića, dugačka 280 metara, nije asfaltirana, pa njeni stanovnici traže od gradskih vlasti da održe ranije obećanje i pokriju je asfaltom.

Direktor "Mladosti" Miloš Terzić je rekao da je preduzeće podiglo oko placa betonski i zid od lima visok nekoliko metara kako bi stanovnike zaštitilo od prašine, te da postoji mogućnost i da se zasadi drveće pored ograde.

"Planiramo i njihovu ulicu da asfaltiramo, ali ne može sve preko noći jer smo u ogradu investirali oko 30 miliona dinara. Ova fabrika je jedina u Leskovcu koja izvozi u Evropsku uniju. Proizvodnja se ne može ugasiti", naveo je Terzić.

Dodao je da su buku i prašinu merile sve nadležne komunalne inspekcije i da nisu našle nepravilnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track