02:32

SA IKONOM OKO VRATA, KRENUO PEŠKE ZA BEOGRAD DA ISTERA PRAVDU! Aleksandar ratuje sa Sportskim savezom, tvrdi da su ga oštetili

neviđeno

ALEKSANDAR IZ PRIJEPOLJA SA IKONOM OKO VRATA PEŠAČI ZA BEOGRAD: Direktor rukometnog kluba RATUJE SA SAVEZOM zbog 36.000 dinara

Srbija -

Predsednik rukometnog kluba "Pobednik" Aleksandar Babić danima pešači iz Prijepolja ka Beogradu navodne nepravde koja je naneta njegovom klubu.

Krajnja destinacija mu je Rukometni savez Srbije gde nadležnima želi da izloži svoju muku, ali i da štrajkuje glađu ako treba. A radi se o dugu od 36.000 dinara zbog kojeg "Pobedniku" nije izdata licenca da se takmiči u Prvoj ligi Zapad!

Iz Sportskog saveza Prijepolje kažu da je novac nenamenski potrošen.

- Diskriminacija "Pobednika" traje već pet godina. Mi smo dobili za pet godina 1.660.000 dinara budžeta. Jedan drugi klub, koji je prijatelj opštinskoj vlasti, dobija na godišnjem nivou 1.500.000 dinara pa vi vidite sami odakle nastaju dugovi i zašto ne možemo sad da platimo! Razočaran sam njihovom odlukom jer znaju kakvo je stanje u klubu - rekao je Babić za Kurir televiziju.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Aleksandar ističe da je vrlo razočaran ponašanjem Sportskog saveza Prijepolje.

- Rukometni klub i pored teške situacije nije ostao dužan savezu. Jako sam razočaran. Išli smo pet godina automobilima. Nisu imali obzira da nam obezbede minibus. Da ne pričam o patikama i opremi - kaže Aleksandar.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Ipak, druga strana ne slaže se sa Babićem. Zoran Despotović, većnik zadužen za sport u ovoj opštini, rekao je da ista pravila važe za sve.

- Nije suština 36.000 dinara. Suština je i 340.000 dinara koje Rukometni klub "Pobednik" nije trošio prema pravilu i programu koji je podneo za 2020. godinu. Komisija je jasno našla kako su potrošena ta sredstva i klub mora da vrati taj novac - rekao je Despotović.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Sekretar Sportskog saveza ističe da se iz Prijepolja šalje ružna slika kroz postupak Aleksandra Babića.

- Meni je žao što se šalje tako jedna negativna i ružna slika. Jednostavno, ovakve stvari nisu sportske. Umesto da šaljemo lepu sliku, jer imamo čime da se ponosimo, mi radimo ovakve stvari - rekao je sekretar Sportskog saveza Prijepolje.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Inače, Babićev cilj je da dođe do kancelarije predsednice Rukometnog saveza Milene Delić i sa njom pokuša da reši ovaj problem i svoj klub vrati u Prvu ligu Srbije.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track